BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  DÜNYA

Güngören patlaması mağdurlarını sevindiren haber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Güngören patlamasında ölenlerin ailelerine tazminat ödenip maaş bağlanmasına ilişkin TBMM Başkanlığı’n...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Güngören patlamasında ölenlerin ailelerine tazminat ödenip maaş bağlanmasına ilişkin TBMM Başkanlığı’na tasarı sundu. Haber, Güngören patlamasında ölenlerin aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Aileler, tasarı için çok mutlu olduklarını ancak sadece bununla kalınmayıp, diğer şehitlerin yararlandığı tüm haklardan yararlanmak istediklerini dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu tasarıyla patlamalarda ölen sivil vatandaşların ailelerine tazminat ödenip, maaş bağlanacak ve kamuda istihdamları sağlanacak. Bu tasarı ölen vatandaşların aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Güngören’de yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri, tasarı için çok mutlu olduklarını ancak sadece bununla kalınmayıp, diğer şehitlerin yararlandığı tüm haklardan yararlanmak istediklerini dile getirdi.

"ŞEHİTLERİN HAKLARINI BİZ DE İSTİYORUZ"
Patlamada hayatını kaybeden Yunus Öztürk’ün annesi Türkan Öztürk, resmi şehitlerin haklarından yararlanmak istediklerini belirterek, “Bu yasa tasarısı Meclis’e geldi, haberimiz var, çok memnunuz. Başbakanımıza, bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yalnız resmi şehitlerin kazandığı hakları biz de istiyoruz. Bizim de çocuklarımızın şehit belgesi olmasını istiyoruz. Devletten istediklerimiz sadece maaşla ve işle ilgili sınırlı kalmıyor. Biz öbür haklardan da yararlanmak istiyoruz. Çok mağduriyet yaşadık, artık bunların yaşanmasını istemiyoruz” dedi.
Beş yıldır mücadele ettiklerini belirten Hayrettin Güler’in eşi Bengü Güler de, “Bu yasada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizlerin yanında oldular. Bizler 5 yıldır mücadele veriyoruz. İnşallah mücadelenin sonuna geldik. Biz sadece parayla kalmasını istemiyoruz, bütün haklardan yararlanmak istiyoruz. Hepimiz büyük acılar yaşadık, hepimizin devam eden hayatları, çocukları, aileleri var. Bizlerin de yaşamaya hakkı var” diye konuştu.

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Şehit annesi Perihan Ağca ise, “Sesimizi duyduğu, bu kanunu değiştirdiği için yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Ben şehit annesi olarak öbür şehit anneleri gibi gurur duymak istiyorum. Bende aynı acıyı duydum, evladımı aynı acıyla mezara koydum. Bunu bize çok görmesinler. Bizde şehit annesiyiz, aynı şehit kanunlarından, haklarından yararlanmak istiyoruz. Anne olarak gurur duymak istiyorum şehit belgemi aldığımda. Bizim için dünyada en onurlu şey şehit annesi olmaktır. Çocuklarımızın isimlerini taşa yazdık, acısını ciğerlerimizde hissediyoruz. Başbakanımız bu unvanla bizi onure edecek” dedi.
(İHA)