BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Güngören canisi af istiyor

Güngören canisi, görüntüleri izledikten sonra pişman olmuş! PKK bombacısı emniyetteki ifadesinde bakın ne istemiş!

Abone ol
Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeği öldüren PKK bombacısı Türeli, kandırıldığını savunarak Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istedi.

Emniyetin, MOBESE ve işyeri güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek belirledikleri bombacı Hüseyin Türeli ve ona yardım eden 5 teröristin, arşivdeki fotoğraflarından kimlikleri tespit edildi. Kimliklerin belirlemesinin ardından İstanbul polisi, Güngören ve Bağcılar'daki adreslere düzenlediği baskınlarla teröristleri yakaladı.

Irak'ın kuzeyinde bomba eğitimi alıp 3 ay önce İstanbul'a gelen Türeli'nin, bir PKK sempatizanının evine yerleştirildiği ortaya çıktı. TNT kalıplarının ise kurye ile katile ulaştırıldığı belirlendi. Türeli'nin eylem için Güngören'de keşif yaptığı da açıklandı. Türeli’nin Menderes Caddesi'nin en kalabalık olduğu akşam saatlerini bilerek seçtikleri anlaşıldı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ
Türeli, dehşet dolu anları 20 dakika izledikten sonra olay yerinden yürüyerek uzaklaştı. Emniyette saldırının görüntülerini izleyen Türeli, ölen çocukların görüntüleri karşısında suçunu itiraf etti. İfadesinde örgütün can kaybının çok olmayacağını söyleyerek kendisini kandırdığını anlatan Türeli, "Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum" dedi.