BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,86
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun çuval planı!

Ergenekon belgeleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu kez Türk askerlerine çuval geçiren conilerden öç alma planları ortaya çıktı. Bakın nasıl?

Abone ol

Sanık Halil Behiç Gürcihan’dan ele geçirilen ’Operasyon Kırıkay’ isimli belgeye göre, Ergenekon terör örgütü, ’Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için ’şeytani bir plan’ yaptı.

Plana göre, Kuzey Irak’ta Türk Özel Timi askerlerine ’çuval geçiren’ ABD askerlerine ’aynı şekilde’ operasyon düzenlenecek, bu operasyonun hazırlıkları ve finansmanı da, "Çuwal" isimli bir belgesel ya da film çekilerek ’perdelenecek’ti... 

ÇUVAL'IN İNTİKAMI ALINACAKTI

Hürriyet'in haberine göre; Ergenekon iddianamesinin ekleri arasında yer alan ve sanıklardan Halil Behiç Gürcihan’dan ele geçirilen ’Operasyon Kırıkay’ isimli belgede, ’Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için hazırlık yapan sanıkların, intikam operasyonunu kamufle etmek için aynı paralelde ’Çuwal’ isimli film ya da belgesel çekecekleri iddiası yer alıyor.

ABD ASKERLERİNE ÇUVAL GEÇİRİLECEKTİ

Belgede, 2003’te Süleymaniye’deki Türk irtibat ofisine baskın düzenleyerek 11 Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikalılara komuta eden Albay Bill Maywille ile ona emri verenlerin tespit edilerek aynı muamelenin tekrarlanacağı, görüntülerin ise Türk milletine çeşitli araçlarla duyurulacağı belirtiliyor.

EKİP 3 KİŞİ

Belgede ’Senaryo’ olarak kodlanan ve ’Yağmur Dönemi’, ’Gökkuşağı Dönemi’ ve ’Alacakaranlık’ olarak adlandırılan 3 yıllık bir süreç içinde gerçekleştirileceği ifade edilen operasyonun çekirdek ekibinin ise 3 kişiden oluşacağı ifade ediliyor.

BAŞINDA KORKUT EKEN OLACAKTI

Üçüncü kişinin bu tarz özel operasyonları yönetebilecek kabiliyete sahip, tecrübeli bir isim olması gerektiği belirtilen belgede, önerilen isim olarak da, yanına ’ışıkçı’ yazıldığı dikkat çeken, Korkut Eken’in adı veriliyor.

FİLM ÇALIŞMASI ALDATMACASI

Belgede yer alan ’Temel Protokol’ başlığı altında ise, gizliliğin esas olduğu, konu ile ilgili telefon, e-posta veya takip edilebilir herhangi bir mecra üzerinden asla haberleşilmeyeceği belirtiliyor.

Konu hakkında soru ile karşılaşıldığında, ’bu tarz bir şey yapmanın mümkün olmadığı’, ’devletin zaten bunun intikamını aldığı’nın söylenmesi gerektiğine dikkat çekilen belgede, çalışmanın film çalışması olduğunun vurgulanması, yanıltıcı bilgiler verilerek dikkatlerin dağıtılması öneriliyor.

Operasyon için gerekli ön hazırlık çalışmasının dikkat çekmemesi için, buna paralel olarak çekilecek ’Çuwal’ isimli bir film ya da belgeselin çeşitli kanallarda yayınlatılmasının öngörüldüğü belgede, böylece çekirdek ekibin faaliyetlerine paravan olacak sürecin başlatılacağı kaydediliyor.

FİNANSMANI SPONSORDAN

Belgede, ’Senaryo’nun maliyetinin film maliyeti içine gizlenmesi, bu şekilde film için sponsor aranıyor görüntüsü altında gerekli finansmanın sağlanacağı da belirtiliyor. Film çalışması görüntüsü altında, başına çuval geçirilen askerlerin tek tek tespit edilmesinin de istendiği belgede, bu askerlerle görüşüleceği, esas ’Senaryo’da rol alıp almak istemeyecekleri yolundaki psikolojilerinin ölçüleceği, ancak ’Senaryo’nun kendileri ile asla paylaşılmayacağı ifade ediliyor.