BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uçtu uçtu tanker uçtu

Virajı alamayan tanker bariyeri aşıp 10 metre aşağıdaki yan yola uçtu.

Abone ol

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde yokuştan hızla inerken sürücüsünün virajı alamadığı tanker, bariyerleri aşıp, yaklaşık 10 metre ilerideki yan yola uçarak, kamyonete çarptı. Şans eseri iki sürücünün yaralı olarak kurtulduğu kazada, tankerin sürtünmesiyle oluşan kıvılcımlardan ağaçlık alanda çıkan yangında itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında İzmir Çeşme Otoyolu Balçova viyadüklerinde meydana geldi. Gaziemir yönünden Güzelbahçe İlçesi'ne su taşıyan Mevlüt Esen, yokuştan hızla indiği sırada girdiği virajda yönetimindeki 35 AP 8134 plakalı tankerin hakimiyetini kaybetti. Bariyerlere çarparak yoldan çıkan tanker, ağaçları ve korkulukları devirdikten sonra yaklaşık 10 metre uzaklıktaki yan yola uçtu.

KIVILCIMLARDAN YANGIN ÇIKTI

Bu sırada sürücü Mevlüt Esen, aşağı atlarken tankerde yan yolda giden Mustafa Aydın'ın kullandığı 35 FY 479 plakalı kamyonete çarptıktan sonra takla atıp durdu. Tanker ve kamyonetin büyük hasar gördüğü kazada yaralı olarak kurtulan Mevlüt Esen ve Mustafa Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Esen'in, frenlerindeki arazadan dolayı duramadığını söylediği öğrenildi.

Bu sırada ağaçlık alanda tankerin sürtünmesinden dolayı oluşan kıvılcımlardan otluk alanda yangın çıktı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Çeşme ve Seferihisar gibi yazlık alanlara giden vatandaşlar tanık oldukları kaza karşısında şaşkına döndü. Araçlar çekicilerle, kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma balatıldı.