BIST 10.952
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.502,80
HABER /  DÜNYA

Berlusconiden göğüs sansürü

Başbakan Silvio Berlusconi göğüs sansürüyle gündeme geldi. Sansürü bakın kime uyguladı?

Abone ol

İtalya’da son dönemde kabinedeki kadın bakanlar ve televizyon yıldızlarıyla adı çıkan Başbakan Silvio Berlusconi, bu kez başbakanlıktaki konferans salonuna asılan tabloya uyguladığı sansürle tartışma yarattı.

Venedikli ressam Giambattista Tiepolo’ya ait “Mabette Açılan Hakikat” adlı tablodaki çıplak kadının göğsünün, üstüne hafif bir kumaş resmedilerek kapatılması sanat eleştirmenlerini kızdırdı.

Bunun bir sansür olarak nitelenemeyeceğini ileri süren başbakanlık yetkilileri ise, “Gazetecilerin dikkati dağılmasın diye böyle bir uygulamaya gittik. Ayrıca Başbakanın sürekli çıplak bir kadınla aynı kadraja girmesi de rahatsızlık yaratabilirdi” diye kendilerini savundu.

DUVARA ASILMASINI BERLUSCONİ İSTEDİ

Sanat eleştirmenleri ise salondaki duvara bizzat Berlusconi’nin tercihiyle asılan tablonun, sansür sonrasında tüm anlamını yitirmiş olduğunu belirtiyor.
17’nci yüzyılda Venedikli Carlo Cordellina’nın siparişi üzerine Tiepolo’nun çizdiği tablodaki genç ve duygu dolu kadın, gerçeği simgeliyor. Kadının çıplaklığı gerçeğin de çıplaklığını ifade ediyor.