BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Partinin CHPyi bitirme planı!

AK Parti, yerel seçimlerinde CHP ve DTP'yi bitirme planı hazır. Partinin tepe yönetimi üç önemli il belirledi. Bunlar alınacak!

Abone ol

AK Parti, yerel seçimlerde hedefini büyüttü. Bu seçimlerde CHP'yi tamamen silmeyi planlayan AK parti, İzmir ve Çankaya'yı almakta kararlı...

AK Parti'nin bir diğer hedefi de Güneydoğu'da zafer yaşamak... Bunun için de DTP'nin kalesi Diyarbakır'ı kazanmak istiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu konuda çok büyük konuşuyor. Yüzde 50 oy oranını aşmayı hedeflediklerini söyleyen Tanrıverdi, “Hedefimiz İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı almak” dedi.

Bu il ve ilçelerde özel anket çalışması yaptıran AK Parti, halka bu illerde seçimleri hangi adayla kazanabileceğini de sordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Başbakanımız bize hedef olarak İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı gösterdi. Bu belediyeleri kazanmak için gereken bütün çalışmaları yapacağız. Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızında AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerinden yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Eylül'de adaylar belirleniyor

AK Parti, yerel yönetim seçimlerindeki aday belirleme çalışmalarını Eylül ayından itibaren başlatacak. Mevcut belediye başkanları ile ilgili performansları tek tek çıkartılıyor. Belediye başkanları ile ilgili anket çalışmaları da yapılacak. Mevcut belediye başkanlarının tekrar aday yapılıp yapılmamasında performans kriterleri ile anket çalışmalarının sonuçları etkili olacak.