BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'ya amir çıkarması

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturarak Güneydoğu'ya gönderdi.

Abone ol

Terör olaylarıdaki artış, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturarak Güneydoğu'ya gönderdi.

Terörden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı'nın başkanlığını yaptığı ekipte, İstihbarat Daire Başkanlığı'na yeni atanan Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanı Yüksel Babal ve Özel Harekat Daire Başkanı Cahit Cemil Yurtseven'in de yer aldığı öğrenildi. Özel ekip, dün Hakkari'ye hareket etti.

Özel ekibin, başta Hakkari olmak üzere terör olaylarında artış gözlenen Van, Şırnak ve Siirt gibi Güneydoğu illerinde incelemelerde bulunacağı bildirildi. Teröre karşı alınan mevcut önlemleri yerinde inceleyecek olan özel ekibin, bölgedeki güvenlik güçlerinin eksiklerini ve teröre karşı alınacak yeni önlemleri saptamakla görevlendirildiği öğrenildi. Özel ekibin, bölgedeki incelemelerini tamamladıktan sonra Ankara'ya dönerek bir rapor hazırlayacağı; bölgedeki güvenlik önlemlerinin, Beşir Atalay'a sunulacak bu rapor doğrultusunda takviye edileceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde yedi askerin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırının ardından Tokat'a da özel bir ekip göndermişti. İçişleri, Hatay'ın İskenderun ilçesinde altı askerin şehit düştüğü Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na yönelik saldırının ardından da Hatay'a için de özel bir ekip görevlendirmişti. Tokat ve Hatay'a giden ekibe de Osman Çapalı başkanlık etmişti.