BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'da canlı bomba alarmı!

Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da güvenlik güçleri, bombalı eylem yapmak için sınırı geçip Türkiye'ye girdiği ileri sürülen kadın terörist için alarma geçti.

Abone ol

En son Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde görülen, şık ve düzgün giyimli PKK'lı kadının yanında, eylemde kullanacağı A-4 ve C-4 patlayıcılar taşıdığı belirtildi. Tüm Emniyet ve Jandarma birimlerine 'İvedi' ibaresiyle gönderilen uyarı mesajında, eşkali verilen kadın teröriste karşı dikkatli olunması ve olası saldırılara karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması istendi.

Kış üstlenmesi için geri çekilen ve iç karışıklığın yaşandığı Suriye'ye doğru kaymaya başlayan PKK terör örgütünün son zamanlarda birbiri ardına aldığı darbeler ve yurt içinde KCK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle Türkiye'de ses getirmek için saldırıları yapmayı amaçladığı bildirildi. Özellikle polis ve askeri hedef alan bombalı saldırıları planlayan PKK'yı takip eden istihbarat birimleri, örgütün bu kapsamda Türkiye'ye bir kadın bombacı militanını gönderdiğini tespit etti.

GÜZEL VE ŞIK GİYİMLİ

İstihbarat birimleri, eylem hazırlığı içerisindeki örgüt mensubunun güzel göründüğünü şık ve düzgün giyimli olduğuna dikkat çekti. İstihbarat birimleri, yanında miktarı bilinmeyen C-4 ve A-4 tipi patlayıcı bulunan 1.65 boyunda 25 yaşlarındaki, buğday tenli kadın teröristin, en son Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde görüldüğü bilgisine ulaştı.

Bu bilginin ardından nereye gittiği saptanamayan kadın teröristin hedefinde Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da görev yapan polis ve askerin bulunduğu ifade edildi. Suriye üzerinden Türkiye'ye girdiği tahmin edilen kadın teröristin yakalanması için yurt genelinde çalışma başlatılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, tüm illere 'İvedi' yazılı mesaj ile uyarıda bulunuldu. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporda şu ifadelere yer verildi:

"25 yaşlarında, 1.65 boylarında, buğday tenli olan PKK terör örgütü militanının, 27 Kasım'da en son Kızıltepe'de görüldüğü belirlenmiştir. Şık giyimli olduğu ve düzgün konuştuğu belirlenen bölücü örgüt mensubu, eylemlerde kullanmak üzere yanındaki çantada miktarı bilinmeyen A-4 ve C-4 patlayıcı taşımaktadır. Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarından gelen örgüt mensubu Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da kolluk kuvvetlerine yönelik bombalı eylem yapmayı hedeflemektedir. Açık istihbarat ve operasyonel faaliyetler dikkate alınarak, güvenlik ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır."

Bombalı eylem hazırlığı istihbaratının ardından kent merkezinde polis telsizlerinden sık sık uyarı anonsları yapılırken, PKK militanlarının sızma ihtimaline karşı da Suriye sınır hattında görev yapan askeri birliklerin dikkatli olması uyarısında bulunuldu.