BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Dersim CHP'ye yaramadı

Dersim tartışması sebebiyle sıkıntılı günler geçiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, partililere konuyla ilgili konuşma yasağı koydu. Ancak bu talimata rağmen sürpriz bir açıklama geldi.

Abone ol

Dersim tartışması sebebiyle sıkıntılı günler geçiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, partililere konuyla ilgili konuşma yasağı koydu. Ancak bu talimata rağmen sürpriz bir açıklama geldi. Hüseyin Aygün'e yüklenen İl Başkanı Hüseyin Güneş, tartışmanın partiyi olumsuz etkilediğini, CHP'nin ildeki oylarını düşürdüğünü söyledi.

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş, "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır" diyen milletvekili Hüseyin Aygün'ün başlattığı Dersim tartışmasının partisinin Tunceli'deki oylarını düşürdüğünü iddia etti. Dersim olaylarının tartışılmasından rahatsız olduğunu belirten Güneş, "Türkiye'de dünya kadar katliam oldu, hangisi tartışılıyor ki Dersim tartışılsın?" dedi.

Dersim tartışmaları sebebiyle sıkıntılı günler geçiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yönetici ve milletvekillerine konuyla ilgili konuşma yasağı getirdi. Partinin Tunceli teşkilatındaki en yetkili isminden ise sürpriz açıklamalar geldi. İl Başkanı Hüseyin Güneş, Zaman'a yaptığı açıklamada, olayların gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu ve tartışmalar büyüdükçe CHP'nin Tunceli'de zarar gördüğünü söyledi. Yaşananlara ilişkin sorulara "Genel merkez olaya el koymuş, tartışıyor. Bizim bir yorum yapmamız yersiz" diyen Güneş, ardından sözü Hüseyin Aygün'e getirdi. Aygün'ün, açıklamalarıyla partiye zarar verdiğini iddia eden Güneş, şöyle konuştu:

"Hüseyin Aygün, zaten CHP'li değil, CHP ile uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte partiyi eleştiren bir şahıstır. Seçimden önce bunu gündeme getirdim; karşı çıktım, partili olmadığını söyledim ama para etmedi. Bizzat Genel Başkan'a çıktım konuştum, 'Partili değildir, yapmayın, yazık ederiz...' dedim. Fakat dinlemediler bizi. Parti sıkıntıya girdi şimdi. Bu tartışmaya hiç girilmemeliydi. Bizim de bildiklerimiz var, söyleyemiyoruz."