BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Kozinoğlu'nun ifadeleri iade edildi

Cezaevinde hayatını kaybeden Kozinoğlu'nun avukatlarının sunduğu savunmalar iade edildi.

Abone ol

Silivri Cezaevi'nde rahatsızlanarak ölen MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun avukatlarının, Odatv davası önce sundukları savunmaları, Kozinoğlu'nun ölümünün ardından vekalet ilişkisinin sona erdiği gerekçesiyle iade edildi.

İstanbul 16. Ceza Mahkemesi, Odatv davası sanığı MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun avukatlarına gönderdiği kararda, Kozinoğlu'nun avukatlarının mahkemeye duruşmadan bir gün önce ölüm belgesi, yazılı savunma, tutanak ve yazışmalar sunduğu belirtildi. Mahkeme kararında, Kozinoğlu'nun vefat ettiğinin anlaşıldığı, bu durumda sanık ve avukatların "vekalet ilişkisinin" sona erdiğini, avukatların savunmalarının ve ekindeki evrak ve dokümanların ise iade edildiğini belirtti.

Davanın bazı sanıklarının avukatı Hüseyin Ersöz ise, avukatların savunma metininin dosya kapsamında tutuklu bulunan tüm sanıkların hukuki ve fiili durumlarını yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken yazılı açıklama yaptı.

Ersöz açıklamada, "Ceza yargılamasında isnatların her türlü delil ile ispatlanması mümkündür. Bu noktada müvekkillerimizle örgütsel irtibatı olduğu iddia edilen bir kişinin savunmasının iade edilmesini anlamlandırmak mümkün değildir. Bir an için mahkemenin vefat nedeniyle müdafilik görevi sona erdiğinden dilekçeyi iade ettiği gerekçesi kabul edilse dahi, böyle bir durumda mahkeme neden Kozinoğlu'nun avukatlarını duruşmaya kabul etmiş, dilekçelerini ise almıştır" dedi.