BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  GÜNCEL

Güney Rus işgali altında

Güney sahilleri artık Ruslar'ın gözde yeri... Bakın Türkiye'deki Rusların sayısı ne?

Abone ol

Türkiye’nin güney sahilleri eskiden Alman turistlerle dolup taşardı. İngiliz The Guardian gazetesine göre bu bölgelerin egemenliği artık Ruslar’a geçiyor. Hatta Alman ve Rus turistler arasında kavga bile çıkıyor

İngiliz The Guardian gazetesi, Sovyet döneminde ülkeden çıkmaları yasak olan Rus turistlerin artık tüm dünyada tatil yaptığını anlatan bir makale yayınladı. Ruslar’ın özellikle Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini söyleyen gazete “Türkiye Rus işgali altında” dedi ve şu yorumları yaptı: Kemer’de bundan birkaç yıl öncesine kadar herkes harika Almanca konuşurdu.

Ancak şimdi otellere girdiğiniz zaman sizi Rusça karşılıyorlar. Oteldeki tabelalar, restoranlarda yemek mönüleri mutlaka Rusça olarak da hazırlanıyor. Ruslar Türkiye’ye giderek artan bir oranda tercih ediyorlar. Çünkü hem vizeyi havalimanında alabiliyorlar hem de 600 dolara her şey dahil 15 gün tatil yapabiliyorlar. Ruslar’a sorduğunuzda “Türkiye’ye gelmek Rusya’da Karadeniz kıyılarında tatil yapmaktan, hatta Moskova dışında bir yerdeki bir otelde 15 gün kalmaktan bile daha ucuz” diyorlar.

RUSLAR EN ÇOK HANGİÜLKELERE GİDİYOR?

Türkiye:

1.47 milyon kişi

Çin:

1.3 milyon kişi

Mısır:

0.9 milyon kişi

Finlandiya:

0.5 milyon kişi

İspanya:

0.2 milyon kişi