BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  POLİTİKA

AK Partiye oy veren utanıyor

Seçim sonuçları Baykal'ın aklına yatmadı. Sonra öyle analizler yaptı ki..

Abone ol

Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu “iki kişiden birinin AKP’ye oy verdiği” tespitinin ardından CHP lideri Baykal’dan “AKP’ye oy veren vatandaşların ruh haline” ilişkin ilginç bir değerlendirme geldi. Dün kendisini ziyaret eden ATO Başkanı Sinan Aygün’ü kabulünde Baykal’ın “Vatandaş, AKP’ye oy verdiğini gizliyor, çünkü utangaçlık hissediyor.

Enterasan bir ruh hali. Oy veriyor ama saklama eğiliminde. Çünkü istemeyerek vermiş ve bunun bir hata olduğunu düşünüyor” dediği öğrenildi. Aygün, toplantı çıkısında ziyaret sebebini “Baykal, ilkeli, şeffaf ve dürüst bir politikacı. Türkiye’nin kendisine ihtiyacı olduğunu vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik” diye açıkladı.

Edinilen bilgiye göre görüşmede, sandıktan çıkan sonuca rağmen şu ana kadar AKP’ye oy verdiğini söyleyebilen birine rastlamadığını belirten Baykal, espriyle karışık, “Sorsan kimse AKP’ye oy verdim, demiyor. Herkes birbirine soruyor. O iki kişiden biri sen misin diye? Siz de sormadınız mı Sinan birbirinize?” dedi. Bunun üzerine Baykal’ın sözlerini destekleyen Aygün’ün ise “Aynen öyle. Sorsan kimse vermedi ama yarısı vermiş. Peki nerde bu AKPli’ler” demesi salonda kahkahalara neden oldu.

Gülümhan Gülten/Vatan