BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  GÜNCEL

Türkler İsraili destekliyor

Kıbrıs Türklerinin İsrail'i desteklediği iddiaları ortalığı karıştıracak.

Abone ol

Kıbrıs Türklerinin, kendileri gibi “düşmanlarca kuşatılmış” olan İsrail’e sempati duyduğu öne sürüldü.

İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahranoth gazetesi, Kıbrıs’ın iki bölgesi arasındaki Yeşil Hat’ın İsraillilere çok tanıdık geldiğini kaydetti. Kıbrıslı Türklerin Müslüman olmalarına rağmen İsrail’i desteklediklerini öne süren gazete, Türklerin İsrail’e yönelik bu desteği açık bir şekilde ifade ettiklerini de iddia etti.

Gazeteye konuşan Kıbrıslı Türkler, bu desteği dile getirirken, hem KKTC hem de İsrail’in düşmanlarca kuşatılmış olduğunu söyledi. Bir Rum vatandaşının ise, KKTC ve İsrail halkları arasındaki sempatiyi, “cüzamlıların kardeşliği” olarak nitelendirdiğine dikkat çekildi.

Bu arada KKTC’nin dünyada tanınmadığını belirten gazete, buna rağmen Türkiye desteğinin ülkenin yaşam standartlarını yükselttiğini ifade etti.

Sınır geçişlerinin kolaylaştığına, daha da önemlisi artık şiddetin olmadığına dikkat çeken gazete, sınırda ufak gerginlikler dışında olay yaşanmadığını kaydetti. Haberde ayrıca bu durumun İsraillileri kıskandırabileceği de belirtildi.

Gazete, AB üyesi olan Kıbrıs Rum halkının çoğunluğunun ise, Annan Planına karşı çıkarak komşularıyla birleşmek istemediğini de anımsattı