BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Gündoğdu: Yeni anayasa şart

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Referandumla 'milletin devleti' anlayışına geçildi. Ama esas dönüşüm yeni bir anayasa ile sağlanır." dedi.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'de 'devletin milleti' anlayışından referandumla 'milletin devleti' anlayışına geçildiğine dikkati çekerek, " Referandumdaki yüzde 58'le bu sağlandı. Ama esas dönüşüm yeni bir anayasa ile sağlanır." dedi.

Memur-Sen Erzincan Şubesi'nin davetlisi olarak Erzincan’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kule Park Sosyal Tesisleri'nde sendika üyeleri ile bir araya geldi.

Türk edebiyatındaki güzel kavramların darbe girişimleri ile kirletildiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbeleri, darbelerin kirlettiği alanları görmeden, onunla yüzleşmeden demokrasiden de bahsetmek mümkün olmayacağına dikkati çekerek şöyle konuştu: " '28 Şubat Postmodern darbe süreci' , 'katsayı engeli', başörtü yasakları, ikna odaları, 'falancının oyunu ile benim oyum bir mi? denilen dönem'...2002'de bunlara millet tokadı vurdu ama yeni girişimler devam etti. 'Ay ışığı', 'Sarı kız', 'Balyoz planı', 'Ergenekon', 'e-muhtıra', 'ıslak imza', 'kuru imza.' Edebiyatımızda ne kadar güzel kavram varsa tamamı darbe girişimleri ile kirletildi. 12 Eylül 2010'daki referandum, Türkiye’de kırılma noktasıdır. Referanduma kadar Türkiye’deki sistem devletin milletini inkar etmiştir. 'Devletin milleti'nde, devlet kutsaldır, vatandaşın devlete karşı görevi vardır. Devletin vatandaşa karşı 'görevi' yoktur.

Devlet; döverde, severde. Ama bu milleti, devlet hiç sevmemiştir, hep dövmüştür. Bu süreçte sözde sendikalar; ya 28 Şubat’ta değişik şeylerin içerisinde yer almakla milli iradede yerini almaya girmiştir, ya Ergenekon’a ev sahipliği yaparak derin devletin yanaşması ve onun kucağında besleme olarak zarar vermiştir. Ya da İmralı’ya selam çakarak, milletin değerlerini parçalayan satan kirli ilişkiler içerisinde yer almıştır. Burada devlet 'benim devletim' ama 'devlet milletin devleti'dir anlayışını hakim kılmak gerekiyordu. Yüzde 100 değildi ama yüzde 50 ile referandumla sistem millete döndü. Devletin milletinden, milletin devletine geçildi. Elbette bunun tamamlanması top yekün yeni bir Anayasa ile mümkün.”

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu daha sonra sendika üyelerine, sendikanın yaptığını çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler aktardı.