BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Günay'dan Gandi'ye çırak benzetmesi

Bakan Ertuğrul Günay, Kılıçdaroğlu'nun seçim değerlendirmesini acemilik olarak nitelendirdi

Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçim sonuçlarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen basına yansıyan ''Stockholm Sendromu'' benzetmesine ilişkin, ''Demokratik bir seçimden çıktıktan sonra bu tür benzetme yapmasını siyasi acemilik olarak karşılıyorum'' dedi.

Bakan Günay, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki İl Seçim Kurulu'na gelerek, İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz'dan mazbatalarını aldı.

Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mazbatasını gazetecilere göstererek ''İsteyen varsa veriyorum hemen, taze çıktı'' diye espri yaptı.

Bakan Günay daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk insanının demokrasiye bağlılığını, demokrasi konusunda alınan mesafeyi göstermesi açısından iyi bir seçimin yaşandığını ifade ederek, kendilerine destek veren, vermeyen herkese teşekkür etti.

Kampanya sürecinde ''hiçbir sevimsiz anı yaşamadıklarını'' belirten Bakan Günay, ''Oy verenler, vermeyenler herkes bize güleryüz gösterdi, dikkatle dinledi. Bize gösterilen güvene layık olmaya çalışacağız. Milletimizin bize verdiği bu güvenin önemini biliyoruz. Bu emaneti yüksekte tutmaya çalışacağız. İzmir'e, Türkiye'ye, dünyaya iyi şeyler olması için çalışacağız'' dedi.

''STOCKHOLM SENDROMU'' BENZETMESİ

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin yüzde 50 oy almasını değerlendirirken ''Stockholm Sendromu'' benzetmesi yaptığını ifade etmesi üzerine Günay, ''Çok talihsiz bir benzetme bence. Türkiye insanına karşı, AK Parti'ye oy verenlere, özgür iradesiyle farklı siyasal partilere oy verenlere karşı bir saygısızlık içeriyor. Bir siyasi parti genel başkanının demokratik bir seçimden çıktıktan sonra bu tür benzetme yapmasını siyasi acemilik olarak karşılıyorum. Parlamentonun açılışından önce hepimiz daha dikkatli, daha yapıcı cümleler kursak sanıyorum Türkiye için iyi olur'' diye konuştu. 

YILDIRIM'IN TORUNU OLDU

Öte yandan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Torunu aldık elimize oradan buraya geldik'' diyerek, bir torununun dünyaya geldiğini bildirdi.

Yıldırım, İzmir açısından AK Parti olarak önemli bir başlangıç yaptıklarını belirterek, kendilerine güvenen güvenmeyen bütün İzmirlilere teşekkür etti. 

İzmir'de hizmet için var olduklarını ifade eden Yıldırım, bundan sonra Bakan Günay ve AK Parti İzmir milletvekilleriyle birlikte İzmir'e hizmet için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Bakan Günay, eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve AK Parti İzmir milletvekilleri daha sonra hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve Erdal Kalkan'ın da daha önce İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldıkları bildirildi.