BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Stockholm sendromuna ilk yalanlama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu'ndan Stockholm sendromu benzetmesi duymadığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu'ndan Stockholm sendromu benzetmesi duymadığını, bu benzetmeyi partiyle hiçbir bağlantısı olmayan bir akademisyenin dile getirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekili olarak Meclis'te kaydını yaptırdıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Stockholm sendromu' benzetmesine yönelik açıklamasının sorulması üzerine Toprak, bunun kendilerinin kullandığı bir tabir olmadığını söyledi. Toprak, MYK toplantısında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ağzından bu açıklamayı duymadığını, bu görüşü bir akademisyenin dile getirdiğini, bu kişinin de partiyle hiçbir bağlantısının olmadığını bildirdi. Toprak, seçmenin, istediği partiye oy verebileceğini, tercihlerine saygı duyduklarını belirterek, biraz daha kendilerini anlatmaları gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine atfen basında yer alan bu haberi neden yalanlamadığının sorulması üzerine de Toprak, 'Bir akademisyen arkadaşın söylediği bir laf. Bir akademisyenin söylediği lafı Sayın Genel Başkan niye yalanlasın? Sayın Genel Başkan, her lafı çıkıp, doğrulama ya da yalanlama yapmak zorunda değil' diye konuştu.