BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de Esad yandaşları gösteri düzenledi

Çeşitli kent ve kasabalarda bugün Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı destekleyen gruplar gösteri düzenlerken, taraflar arasında çatışmalar çıktığı ve polisin müdahalesi üzerine ölenler olduğu bildiriliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Beşar Esad karşıtı ve yandaşı gruplar arasında meydana gelen çatışmalarda 3 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Çatışmaların Humus ve Der Zor kentlerinde meydana geldiği kaydedildi. Daha önceki saatlerde devlet televizyonu, başkent Şam, Dera, Hama ve Humus gibi çeşitli büyük kent ve kasabalarda düzenlenen Esad yanlısı gösterilerden görüntüler yayımlamıştı.

BBC Muhabiri, hükümetin propaganda alanında karşı saldırıya geçmiş göründüğünü kaydediyor.

Devlet basın yayın organları, ayrıca Cumhurbaşkanı Esad'ın 20 Haziran'dan önce suç işlemiş olanlara af ilan ettiğini duyurmuştu. Aftan yararlanabilmek için çeşitli koşullar öne sürülüyor.

Suriye lideri dün televizyondan halka seslenerek ulusal diyalog çağrısında bulunmuş; Türkiye'ye kaçanların da geri dönmesini istemişti.

Devlet televizyonundaki haberlerde, "ülke çapında milyonlarca Suriyelinin, dün Cumhurbaşkanı Esad'ın açıkladığı reformlara desteklerini ifade ettikleri" kaydedildi.

Televizyon görüntülerinde ellerinde Suriye bayraklarıyla, büyük kalabalıkların Esad'ın resmini taşıdığı görülüyordu.

Dün, bazı hükümet aleyhtarı göstericiler, açıklanan reformların artık yeterli olmadığını; bundan böyle tek çözümün rejim değişikliği olacağını belirtmişti.

Protestocu gruplar ayrıca yönetimin şiddet uygulamaya son vereceği ve son operasyonlar konusunda güvenlik güçlerinden hesap sorulacağı yolunda herhangi bir açıklama yapmadığına da dikkat çektiler.