BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi Meclis sınavını geçti

İtalya Başbakan, yarınki güven oylaması öncesinde Meclis'e sunduğu ekonomik kalkınma planına onay aldı. Bu sonuç Berlusconi'nin güven oylamasını da atlatacağının işareti olarak görülüyor.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, yarınki güven oylaması öncesinde Meclis'e suınduğu ekonomiyi canladırmaya planına onay almayı başardı.

Ekonomik önlemlerin 24 oy fazlasıyla kabul edilmesi, Berlusconi'nin güven oylamasını da atlatabileceğinin işareti olarak görülüyor.

Ekonominin zayıflaması ve adının karıştığı seks skandalları sonrası Berlusconi'nin halk desteği iyice azalmış durumda. Son kamuoyu yoklamalarına göre, Berlusconi'nin desteği yüzde 29 civarında.

Berlusconi, yerel seçimlerde ve halk oylamasında yenilgiye uğramıştı.

Parlamentonun alt kanadı, 630 üyeli Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, ekonomik kalkınma planı 293 ret oyuna karşı 317 oyla kabul edildi. 2 milletvekili çekimser oy kullandı.

Berlusconi'nin yarınki güven oylaması öncesinde Temsilciler Meclisi üyelerine hitap etmesi bekleniyor.

'Berlusconi 2013'e kadar iktidarda kalabilir'

Adalet Bakanı ve Berlusconi'nin lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi'nin Genel Sekreteri Angelino Alfano, oyların, Meclis'te sağlam bir çoğunluğa sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Koalisyon ortağı Kuzey Birliği'nin lideri Umberto Bossi, Berlusconi'nin görev süresinin sona ereceği 2013'e kadar iktidarda kalıp kalamayacağı yolundaki bir soruyu "Doğru şeyler yaparasa kalabilir" diye yanıtladı.

Kuzey Birliği ekonominin canlandırılması için vergi indirimine gidilmesini istiyor. Ancak Maliye Bakanı Giulio Tremonti, gelir kaybını kaldıramayacakları gerekçesiyle buna karşı çıkıyor.