BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.424,32
HABER /  GÜNCEL

Gümbür gümbür Guinesse girdiler

Böylesi muhteşem bir organizasyon görülmedi.İzlayenleri hayranlık içinde bırakıp yeni bir rekora imza attılar.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

582 davulcu dün Birmingham’daki Uluslararası Indoor Arena’sında aynı anda davullarını çalarak yeni bir dünya rekoru kırdılar.

Keith Moon ve Led Zepelins’in John Bonham adlı çalışmasını beş dakika boyunca aynı tempoda mükemmel bir uyumla çalarak yeni bir dünya rekoru kırıp Guiness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandılar.

Daha önceki rekor 2006 yılında Amerika’da 533 bateri ustasısının katılımıyla gerçekleşmişti. Büyük bir başarıyla rekoru kıran gruba verilecek 20 bin euro hayır kurumlarına bağışlanacak.

Bateristlerden Don Powell amaçlarının davullarına en sert vuruşları yaparak aynı uyumla çalıp bir dünya rekoru kırmak olduğunu, yüksek bir performans gösterip bunu başardıkları için de çok mutlu olduklarını belirtti.

 Şimdiye kadar böylesi büyük bir kalabılıkla bu kadar mükemmel bir uyum sağlayıp, tam anlamıyla bir bütünlük içinde yapılan ilk kayıt oldu bu çalışma. Böylesi büyük bir grupla çalışmak gerçekten çok zor çünkü yapılacak bir hatayla herşeye yeniden başlıyorsunuz.

Bateristlerin hepsi de böylesi bir organizasyonda bulunup bunu başardıkları için oldukça mutlular. 582 insanın katıldığı bu devasa grupta böylesi bir rekora imza atmak gerçekten büyüleyici bir olay. Diğer bir bateristte bu rekoru kırmanın hayalleri olduğunu ve yüzlerce saat zaman harcayarak bu tempoyu yakaladık ve başardık diye konuştu.

Organizatör Craig Glover bu rekorun gerçek bir rekor olduğunu ve Amerika’lıların bu rekoru geçmek için daha çok çaba sarf edeceklerini ifade etti.

İŞTE MUHTEŞEM ORKESTRA

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]