BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.418,69
HABER /  GÜNCEL

Allahın taktiri deyip içeri girdi

Üzmez bugün mahkemeye korumalarıyla geldi. Cinsel istismar davasında mahkeme Hüseyin Üzmez'i şok eden bir karar alındı.

Abone ol

Adli Tıp'ın cinsel istismarda bulunulduğu iddia edilen B.Ç. için "Ruh sağlığı bozulmuştur" raporu vermesinin ardından yazar Hüseyin Üzmez tutuklandı. Üzmez, cezaevine girerken kararı değerlendirdi: "Allah'ın takdiri."

Adli Tıp Genel Kurulu'nun B.Ç. hakkında 'ruh sağlığı bozulmuştur' yönünde verdiği raporun tutuklanma kararında önemli rol oynadığı belirtilirken Üzmez'in karara itiraz etmesi için 24 Temmuz'a kadar süresi olduğu açıklandı.

KARARI ADİL BULMUYORUZ

Duruşma sonunda mahkeme heyetinin verdiği tutuklama kararı üzerien söz isteyen Üzmez'in avukatı Bayram Ali Kav, "Kararı adil bulmuyoruz. Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 'Kamuoyunu rahatlatacak karar çıkacaktır' şeklinde açıklama yapmıştı. Ardından Adli Tıp Kurumu'nda görev yapan bir doktor televizyon televizyon dolaşıp ağlayarak, davayı yönlendirmiştir. Bu kararda bütün buların önemli rolü vardır. Kararı adil bulmuyoruz. Tutuklanma tedbir amaçlıdır, mahkumuyet değil." dedi.

Duruşmada söz alan Hüseyin Üzmez de Adli Tıp Genel Kurulu raporunun adil olmadığını, rapora şaibe karıştığını öne sürdü. Üzmez, "Livaze ve ailesini uzun yıllardır tanıyorum. Uzun yıllardır benim hizmetimde bulundular. B.Ç.'nin babası kapıcı olmak istiyordu. Mudanya'da iki ay sonra bir kapıcılık boşalacaktı. Yakalandığım gün B.Ç. ile annesi Livaze Ç, 'Paramız yok' dediler. Ben de kredi kartımı Livaze'ye vererek gidip para çekmesini ilettim. Tüm mesele budur." dedi.

KIZIMIN HAYALLERİ VARDI

B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. de suçlamaları kabul etmeyerek, "İddialar asılsız. Kızımın hürriyetinin kısıtlanması söz konusu değil. Kızım iyi bir eğitim alacaktı, hayalleri vardı." dedi. Baba Bekir Ç. ise "Kızımın aslında şimdi hürriyeti kısıtlanıyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde göremiyorum, hastanede de göremiyorum. Kızımın hürriyetinin kısıtlanması asıl şimdi söz konusu. İddalar asılsızdır." diye konuştu.

Duruşmaya verilen 5 dakikalık aradan sonra mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Üzmez'in tutuklanmasına karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"ALLAH'IN TAKDİRİ"

Duruşmanın ardından bir süre Adliye Sarayı Polis Merkezinde bekletilen Üzmez, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Cezaevine girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üzmez, tutuklanması ile ilgili olarak "Allah'ın takdiri" ifadesini kullandı.