BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  POLİTİKA

Gülü güldüren soru

Bir gazeteci Gül'e öyle bir soru sordu ki gülüşmelerin nedeni oldu.

Abone ol

 Gül, bir gazetecinin, "Eşinizin baş örtüsüyle ilgili çeşitli yorumlar yapılıyor. Bu yorumlar, eşinizde nasıl bir etki yarattı? Tabii siz kendisiyle görüşüyorsunuzdur" sorusu, gülüşmelere neden oldu. Gül, "Tabii, vakit bulursam görüşüyorum bazen" diyerek karşılık verdi.
     
Bunların konuşulduğunu, kimsenin kafasında olan şeyleri saklamaya gerek olmadığını ifade eden Gül, Türkiye gibi bir toplumda hanımların, kadınların, bayanların bir kısmının örtülü, bir kısmının örtüsüz, bir kısmının diğerinden farklı giyindiğini belirtti.
     
BAŞÖRTÜSÜNE AHLAKİ YAKLAŞILMALI

Bu tartışmalar yapılırken, en çok dikkat edilmesi gerekenin konuya hukuki ve ahlaki açıdan yaklaşmak olduğunu anlatan Gül, hukuki açıdan yaklaşırken, Anayasa’nın ilkelerini açık olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin herkes için Anayasa’nın teminatı altında olduğunu dile getirdi.

İnsanların kendi bireysel tercihlerinin saygıdeğer olduğunu dile getiren Gül, insanların bu bireysel tercihlerinin başka insanlara herhangi bir şekilde empoze edilmesinin, başkalarının da o şekilde olmasını zorlamanın, yasak olduğunu söyledi.