BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA

Başını niye açsın ki!

Gül'ün baba ocağı basının ilgi odağı oldu. Anne Gül, gelininin başörtüsüne sahip çıktı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün Kayseri'deki baba evi basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

Gazetecilerle röportaj yapan Abdullah Gül'ün annesi Adeviye ve babası Ahmet Hamdi Gül, ileri yaşlarına rağmen bağ evlerine gelen basın mensuplarını ağırlamanın telaşını yaşıyorlar.

ANNE ADEVİYE GÜL'ÜN BAŞÖRTÜSÜ YORUMU
Anne Adeviye Gül, son günlerde Abdullah Gül'ün eşinin başörtülü olmasının bazı çevrelerce problem olarak gösterilmesine bir anlam veremediğini belirterek, şunları söyledi:

''Bizce böyle bir sorun yok. Çünkü baskı ile örtmüş değil. Kendi isteği ile vaktinde örtmüş. Baskı sonucu son zamanda örtmüş olmadığı için neden açsın ki? Başörtüsü sorun olacak bir şey değil. Yurt dışına gidiyor. Hiçbir baskı ile karşılaşmıyor. Bu tip sözler bizi üzüyor. Gereksiz bir baskı olduğuna inanıyorum.''

OĞLUM HERKESİ KUCAKLAYACAK
Baba Ahmet Hamdi Gül de, oğlunun herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağından emin olduğunu belirterek, ''Oğlum, küçüklüğünden beri kimseyi üzmeyen, iyi niyetli biridir. Her önemli karar arifesinde bize 'şunu yapacağım' der. Biz de 'iyisini sen bilirsin' der dua ederiz. Çocukluğundan beri bizi hiç üzmedi. Çalışkan bir çocuktu. Şimdi de millet için çalışıyor. Milletin de oğluma teveccüh göstermesinden gurur duyuyorum'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NI HAK ETTİ
Oğlunun çok zor günlerden geçerek, sıkıntılar çekerek bu günlere geldiğini, cumhurbaşkanlığını da hak ettiğine inandığını belirten Adeviye Gül, şunları söyledi:

''Biz anne baba olarak çocuklarımızın başarılı olmasını arzu ederiz. Abdullah da çocukluğundan beri bizi hiç üzmedi. Uslu bir çocuktu. Ailenin sevilen çocuğu idi. İnsanların sevgisine saygı ile cevap verirdi. Zaten nasihatimiz de o yöndeydi. Oyuncakları severdi. Oyuncaklar alınırdı onlarla oynardı. Burada bağ evimizde de oynardı. Şimdiki çocuklar televizyon başından kalkmıyorlar. O burada bağda bahçede oynardı. Ben anne olarak cumhurbaşkanılığına layık biri olduğuna inanıyorum. Çok sıkıntı çekti. Kendi de güveniyor, biz de güveniyoruz, bu ağır görevi yapacağına inanıyoruz.''