BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,14
HABER /  GÜNCEL

Gülseven Yaşer'e kırmızı bülten

''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasının firari sanığı Gülseven Yaşer hakkında yeniden kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

Abone ol

''Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile ''ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar''a ilişkin dosyaların birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasının firari sanığı Gülseven Yaşer hakkında daha önce çıkarılması istenen ve İnterpol tarafından iade edilen Kırmızı Bülten talebinin yeniden çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, aldığı ara kararlar doğrultusunda, davanın firari sanığı eski Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer hakkında daha önce çıkarılması istenen ve İnterpol tarafından iade edilen Kırmızı Bülten talebinin yeniden çıkarılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, Mart 2011 tarihinde Yaşer hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması yönünde ilgili kurumlara yazı yazmıştı. İnterpol, söz konusu talebi, Yaşer hakkındaki suçlama gerekçelerini yetersiz bulduğu için reddetmişti.