BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.384,08
HABER /  POLİTİKA

Gül'le Erdoğan'ın arasını türban açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türbanda farklı mı düşünüyor?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül''ün eşi Hayrünnisa Gül'ün sözleri sorulan Erdoğan'ın "Özgürlüklere olan inancım farklı" diye konuşması akıllara 'acaba zirvede bir gerginlik mi var?' sorusunu gündeme getirdi...

Hayrünnisa Gül, gençlerle sohbetinde ilkokulda türbanı cahillik olarak nitelendirmiş ve şöyle demişti: "Niye o yaşta kız çocuğu başını örtsün? Farz olursa örter. O yaşta örtmez." Hayrünnisa Gül'ün açıklamalarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de destek vermişti. Her ne kadar Hayrünnisa Gül'ün sözleri "İlkokulda olmaz ama lisede de kamuda da olur" anlamı taşısa da AK Parti tabanında soru işaretleri uyanıdırmıştı.

ERDOĞAN NE DEMEK İSTEDİ?

Dün G-20 zirvesine katılmak için Güney Kore'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan'a Hayrünnisa Gül'ün o sözleri  o sözleri soruldu. Erdoğan bu konuda "Olur veya olmaz" demedi.. Başbakan'ın bu konuda söylediği şu sözler kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

BEN SÖYLEMEM YAŞARIM

"Başörtüsü konusunda milletvekili seçimi ve yeni anayasayı önemsiyorum. Halkımızla birlikte bu sorunları aşacağız. Özgürlüklerin tanımı konusunda bireysel açıklama yapma noktasında değilim. Benim özgürlüklere olan inancım farklı. Geniş mutabakatla yeni Anayasayı çıkardığımız zaman bu açıklamalara yer kalmayacak. Bu konu üzerine fazla durmayalım. Ben söylemiyorum, yaşıyorum."