BIST 10.551
DOLAR 32,26
EURO 35,13
ALTIN 2.420,75
HABER /  GÜNCEL

Gülen Lordlar Kamarasında

Fethullah Gülen, İngiltere'de konferans verecek. 45 bilim adamı onu dinleyecek.

Abone ol İngiliz Parlamentosu, Fethullah Gülen konferansına ev sahipliği yapacak. Dünyanın en önemli ekonomi okulu London Scholl of Economics de aynı konferans için salonlarını ayırdı...

İngiltere 25-27 Ekim tarihlerinde ilginç bir konferansa ev sahipliği yapacak. Fethullah Gülen’in İslam yorumunu ve bunun dünyaya katkılarını tartışacak. 45 bilim adamı Londra’nın en saygın binalarında biraraya gelecek.

İngiltere Parlamentosu, Londra Üniversitesi ve ünlü London School of Economics-LSE (Londra Ekonomi Okulu) kapılarını “Değişen İslam Dünyası ve Gülen Hareketinin Katkıları” isimli konferansa açacak.

Bu kurumlarda yapılacak konuşmaları ise Birmingham, Londra ve Leeds Metropolitan üniversiteleri ile birlikte Orta Doğu Enstitüsü, Londra Ortadoğu Enstitüsü ve Dialog Society (Diyalog Derneği) organize ediyor. Konferans için açılan “GulenConference.org.uk” sitesinde konferansla ilgili detaylı bilgi veriliyor.

Konferansın konusu “Tüm dünyadaki Müslümanları etkileyen dini bir entelektüel ve barış girişimcisi olarak Fettullah Gülen’in etkisini anlamak” olarak açıklanıyor.

İslam dünyası yenileniyor
Gülen hareketi de şu ifadelerle tanımlanıyor: “Gülen hareketi uluslararası bir eğitim programıyla Batı ve İslam arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştirmeyi hedefliyor. Gülen’in hedefi daima İslam’ın evrensel amacını desteklemek oldu. İnsanlara inançları, renkleri ve milliyetleri ne olursa olsun hizmet etmek. İslam dünyası değişim ve yenilenme içinde. Gülen’in İslam’ı yeniden yorumlayan fikirleri İslam dünyası ile Batı arasında bir köprü kurulmasına yardımcı olabilir.”

Bu üçüncü konferans
Dünyanın dört bir yanından Türk ve yabancı bilim adamlarının makaleler sunacağı konferansta Gülen’in İslam ve Kuran yorumu; Gülen’in İslam ve demokrasi, küreselleşme gibi konulardaki görüşleri ele alınacak. Katılımcılar arasında teologlar ve Harvard, Cambridge, Georgetown gibi prestijli üniversitelerden profesörler var.

Katılımcıların tüm masraflarının karşılandığı konferansın organizasyon komitesi siteye e-posta gönderen herkese Gülen hareketiyle ilgili ücretsiz tanıtım DVD’leri de yolluyor. Gülen, 2005 yılında ABD’nin Teksas eyaletindeki Rice Üniversitesi’nde, 2006 yılında da Oklahama Üniversitesi ve Güney Metodist Üniversitesi’nde benzer konferanslar düzenlemişti.

KRALLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İngiltere’nin başkent Londra’daki parlamento binası 1097 yılında inşa edildi. Daha sonra 14’üncü yüzyılda genişletildi. Kraliyet ailesi 1512 yılına kadar burada yaşadı. Bu tarihteki büyük yangından sonra binanın büyük bölümü yeniden inşa edildi. Kraliyet ailesi bir dönem burada yaşadığı için bina hâlâ Westminster Sarayı olarak anılıyor. Bugün bina Lordlar ve Avam Kamarası’nın toplantıları dışında, Kraliçe’nin jübilesi ya da naaşının sergilenmesi gibi önemli devlet olaylarında da kullanılıyor. (Vatan)