BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gülen Cemaati tasfiye ediliyor!

Hanefi Avcı'nın avukatı, ilginç bir iddiada bulundu. Cemaat adına hareket eden birilerinin, para ve makam hırsı yüzünden cemaati tasfiye ettiklerini öne sürdü.

Abone ol

"Para ve makam hırsı olanlar, cemaatin adını kullanıyor. Cemaat tasfiye ediliyor" Dün akşam bu  iddiayla çıktı ekrana Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan...

vukat Fidel Okan, Avcı'nın odasında bulunduğu belirtilen dinleme kasetleriyle ilgili şunları  söyledi:

"Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki makam odası boşaltılmış, orada bulunan polisler tutanak karşılığında kendisine teslim etmiş. O tutanağın bir örneği bizde var"

PARMAK İZİ İNCELENMEDİ: Kitabında, 'hayatımı çehenneme çevirecekler' diyor. Böyle bir kişinin, bu kasetleri makam odasında bulundurması, hayatın olağan akışına uygun düşer mi? Müvekkilim soruşturmanın  gizliliğini ihlalden içeride ama şimdi her şey basına servis ediliyor. Avcı'ya ait olduğu iddia edilen bu kasetlerde neden parmak izi incelemesi yapılmadı. Avcı'ya pervasızca hakaret ve resmen küfrediyorlar.

ÖZDEMİR NAMAZ KILAN BİRİ: Hanefi Bey ve Orhan Bey (Özdemir) ki beş vakit namazını kılan biri, her ikisinin de uygulamalarına bakmak lazım. Biri Ankara'nın Emniyet Müdürü olmuş, diğeri bir sürü yerde Emniyet Müdürlüğü yapmış. Bu insanların hiçbir şey bilmemesi normal karşılanabilir mi?

YANLIŞ ALGILANIYOR: Türkiye'de herkesin yanlış algıladığı bir operasyon var. Cemaat farkında değil, cemaate operasyon yapılıyor. Cemaat tasfiye ediliyor. Ben cemaatin operasyon yaptığını düşünen birisi değilim. Cemaat adına birileri açıklama yapıyor, cemaatin adını ortaya koyarak. Kim bu cemaat Okyanus Ötesi, Pensilvanya denilen. Biz bu insanların cemaat adını kullanarak para makam hırsı ile hareket etiğini düşünüyoruz. Artık cemaatin bunu kabul etmesi lazım.

BENİ DİNLEYECEK SON İSİM

Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu belirten ses kayıtlarına ilişkin dün gazeteciler Uğur Dündar ve Cüneyt Özdemir ile işadamı Korkmaz Yiğit mağdur sıfatıyla ifade verdi. Yiğit, şikayetçi olmadı. Çıkışta konuşan Özdemir kaydedilen görüşmeyi, 1996'da 32. Gün Programı'nı hazırlarken Mehmet Ali Birand yaptığını belirtti. İçeriğinin önemli olmadığını belirten Özdemir, 'Şikayetçi olacağımı söyledim. Dinleyen kişinin Hanefi Avcı olmadığını düşünüyorum. Dünyada beni dinleyecek son insan Avcı'dır. Avcı mağdur durumdaysa ki bazı iddialar var, diğer mağdur da dinlenen gazeteciler. Kim dinleyip sakladıysa onların bulunması hepimiz için önemli' dedi.

ÇETENİN HEDEFİYDİM

Dündar ise, 'Hanefi Avcı bu olayın şüphelilerinden biri. Ben, kim dinlediyse, kayıtları sakladıysa onlardan şikayetçi oldum. O yıllarda Susurluk çetesini ortaya çıkartmak, ülkeyi yönetenlerin yolsuzluklarını belgelemek için büyük gayret sergiliyordum. Ve adım Türkiye'nin en gözü kara çetesine öldürülmek üzere verilmişti. Saçımın teline dinleme aleti koysalar korkacak hiç bir şeyim olmaz.