BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykalizm Kılıçdaroğlu'nu zorluyor

CHP'yi yeni bir yüze kavuşturmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu. parti içinden gelen tepkiler karşısında zor durumda.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, bir ileri iki geri gidiyor. Türban sorununu çözmek için AK Parti'nin uzattığı eli havada bıraktı. Milliyet yazarı Hasan Cemal'e göre
"Değişim kolay değil. Hele CHP’de hiç değil" diyen Cemal, yönetimin başka şartlar öne sürmesinin yanlışlığını şu sözlerle dile getirilor: "Ama gelin önce yapılabilecek olanı yapalım. Önce şu ayıba son verelim, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıralım fırsat çıkmışken."

Kılıçdaroğlu'nun işinin zor olduğunun altını çizen yazar, bugünkü köşesinde Baykal ve ekibinin partide gösterdiği direnç karşısında CHP liderinin cılız çıkan sesine dikkat çekiyor:

"(...)Fakat parti içinden, hatta kendi yakın çevresinden tepkiler yükselince suskunlaştı, yine yalpalamaya başladı Kılıçdaroğlu...
Değişim kolay değil.
Hele CHP’de hiç değil.
Kılıçdaroğlu’nun Baykalizm’den kurtulup partisini sosyal demokrasi rayına oturtmak istediğine dair işaretler yok değil.
Bir iyi niyetin sinyalleri belli belirsiz de olsa yanıp sönüyor ama...
Ama ile biten bu cümlemi yazdıktan sonra CHP Meclis Grubu’nun yaptığı bir açıklamayı okudum. CHP sözcüsü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın önceki gün partilere ve parlamentoya gözdağı veren antidemokratik uyarısına adeta selam çakıyordu.
Yazık, bunca yaşadıklarımızdan sonra
..."