BIST 10.249
DOLAR 32,33
EURO 34,75
ALTIN 2.391,58
HABER /  POLİTİKA

Gül'den 'Görevde değil miyim' tepkisi FLAŞ

Cumhurbaşkanı Gül Romanya devlet başkanı Traian Basescu ile ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye bir ziyaret düzenleyen Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile ortak basın toplantısı düzenledi.  Gül, gazetecilerin Türkiye-Romanya ilişkilerine ve gündeme dair sorularını yanıtladı.

BEN GÖREVDE DEĞİL MİYİM

Bir gazetecinin "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı dün bir basın toplantısı düzenledi ve sizi göreve çağırdı. Bu konulardaki düşüncelerinizi alabilir miyiz." şeklindeki sorusuna Cumhurbaşkanı Gül şöyle yanıt verdi:

"Ben görevde değil miyim? 'Göreve çağırdı' dediniz. Her halde açıklamaların, müdahalelerim, konuşma ve temasların gizli değil... Herkes görüyor."

UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ

Bir gazetecinin "uzun tutukluluk süresinin 5 yıla inmesi ile ilgili bir çalışma var, bu konudaki düşünceniz nedir" sorusuna ise Gül şöyle yanıt verdi:

Hatırlarsanız tutukluluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini hep vurguladım. Ne tür bir hazırlık yapıldığını şu an bilmiyorum.  Hükümet ile görüşüp fikrimi bildirebilirim size. 

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI "GÖREVE" ÇAĞIRMIŞTI

23338.jpgGülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Fethullah Gülen'in internete düşen ses kaydı ile Başbakan Erdoğan'ın cemaati hedef alan sözlerine ilişkin açıklama yapmış ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve çağırmıştı.

Mustafa Yeşil, Vakıf adına yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Anayasal düzen, güçler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün riske girmemesi adına Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz. Kendilerinin yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında yaşanan hukukun işlevsiz hale getirilmesi yönündeki müdahaleleri araştırmak üzere anayasanın verdiği tüm yetkileri kullanması kamuoyunun beklentisidir. Ülkenin ve devletin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanının bu süreçte sergileyeceği yapıcı ve provokatif yaklaşım, toplumsal barışın dinamitlenmemesi, ülkenin bir kaosa sürüklenmemesi, ülkenin önemli bir kesiminin siyasi, medyatik ve toplumsal bir lince tabi tutulmaması ve hepsinden öte adaletin temini adına elzemdir ve aciliyet kesbetmektedir."

YASALARIN VERDİĞİ HAKLARI KULLANMA VAKTİ GELDİ GEÇİYOR

Yeşil, bir gazetecinin "Abdullah Gül'den ne bekliyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt vermişti: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın görevleri hukukta bellidir. İlgili tasfiyeler, fişlemelerle vb.. ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli araştırmalar yapabilir. Yasaların Cumhurbaşkanı'na verdiği hakları kullanmasının gerektiği hatta vaktinin geçtiğini düşünmekteyiz."