BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.387,01
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkan'dan Engin Alan çıkışı!



MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, +1 TV'de usta haberci Mirgün Cabas'a gündemi değerlendirdi.

Abone ol

MHP  İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın Başbakan’ın inadı nedeniyle hapis yattığını söyleyen Türkkan, "Cezası onanan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel Meclis'te, ama Engin Alan Paşa hapiste. Bu nasıl bir hukuk garabetidir?" diye konuştu. 

ENGİN ALAN BAŞBAKANIN İNADI YÜZÜNDEN CEZAEVİNDE

Cezaevlerini adeta ikinci adresi yaptı MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan. Silivri ve Sincan Cezaevleriyle TBMM arasında kelimenin tam anlamıyla mekik dokuyor. Türkiye, Profesör Fatih Hilmioğlu'nun ölen oğlunun hayaliyle konuştuğunu ondan öğrendi. Türkkan, son olarak katıldığı "Mirgün Cabas ile Herşey" programında cezaevi ziyaretlerini anlattı. Cezaevlerinin soğuk duvarlarının ne kadar moral bozucu olduğunun altını çizen Türkkan, "Ben cezaevlerinden sorumlu bir Milletvekili değilim. Suçsuz olduğuna inandığımız insanları ziyaret ediyoruz." şeklinde konuştu.

ALAN HÜCREDE TUNCEL MECLİSTE

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan programda Engin Alan'a ayrı bir parantez açtı. Başbakan’ın "Bir ülkenin başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı taktirde bedelini öder. Bedelini de ödedi." sözlerini hatırlatan Türkkan, Alan'ın Başbakan’ın inadı yüzünden cezaevinde yattığını söyledi. HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel'in de cezasının onandığını belirten Türkkan, "Tuncel Meclis'te, Alan hapiste." dedi. MHP Milletvekili ayrıca Alan'ın af değil, adil yargılanma istediğini de sözlerine ekledi.

HUKUK TEK KİŞİNİN ELİNDEYSE VAY HALİMİZE

Hükümet’in tutukluluk süresini 5 yıla indirmeye yönelik yaptığı çalışmalar da gündemindeydi Türkkan'ın. Bu konuyla ilgili Mısır’ın Devrik Lideri Hüsnü Mübarek örneğini veren Türkkan, “Başbakan da Mübarek gibi doğum gününde 5 yıl hapis yatanlar çıksın diyebilir. Hukuk tek kişinin haline kaldıysa vay halimize." dedi. Bu arada Ali İsmail Korkmaz davasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten sonra Türkkan da destek verdi. Korkmaz'ın annesinin 6 ayda 16 yıl yaşlandığını vurgulayan MHP’li Türkkan, "Biz, PKK’nın katlettiği Cengiz Akyıldız’ın hakkını savunmak için de, Ali İsmail Korkmaz'ın hakkını savunmak için de Parlamento’da bulunuyoruz." dedi.