BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

Gülden ABDye düşündüren soru

Gül, ABD'yi sözde soykırımın Kongre'den geçmemesi için ciddi bir şekilde uyardı ve düşündüren şu soruyu sordu..

Abone ol

Abdullah Gül, ABD Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada, bir katılımcının, "soykırım tasarısını kabul eden başka ülkelerle Türkiye'nin ilişkilerinin sürdüğüne dikkati çekerek, ABD'de kabul edilmesinin bir önemi olmayacağı" yönündeki yorumlu sorusu üzerine, "Türkiye'nin ABD ilişkileri başka ülkelerle ilişkilerinden farklı. Büyük bir gündemimiz var" dedi.

GÜL'DEN DÜŞÜNDÜREN SORU

Gül, yerel politik gerçekleri anladığını, ancak ülkelerin bu yerel politikalara alet olmaması gerektiğini belirterek, "Türk-Amerikan ilişkileri, bu meselenin esiri olmamalı. Bu, siyasi bir konu değil. Bu meseleyi, ilişkilerimize gerçek bir tehdit olarak görüyorum. Böyle bir tasarı kabul edilecekse, o zaman neden omuz omuza savaşıyoruz, neden birbirimizi destekliyoruz?" diye konuştu.

TASARI GEÇERSE BUNU TÜRKİYE'DE ANLATAMAYIZ

Türkiye'nin, daha fazla diyalog için elini uzattığını ve bunun bir gün Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine doğru gitmesini beklediğini belirten Gül şunları söyledi:

"Bağlayıcı bir özelliği bulunmasa da, ABD Kongresi'nin iki kanadından birinde kabul edilecek bir tasarı, ikili ilişkilerimize ciddi şekilde zarar verecek ve tarihi bir konuya siyaset karıştırılmış olacak. Türkiye'de yükselen bir ABD karşıtlığı var ve üstüne bu tasarı da geçerse bunu Türkiye'de anlatamayız. "