BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,79
HABER /  GÜNCEL

DTPli başkana zehirli mektup

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'ye içinde zehirli toz olduğu iddia edilen bir mektup gönderildi. Peki gönderen kim?

Abone ol

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, koruma görevlisi Mehmet Atak ile Başkan Vekili İsa Bor'un hastaneye kaldırılmasına yol açan esrarengiz zarftaki tozla ilgili olarak, "Biz de ne olduğunu bilmiyoruz. Gelen zarfı savcılığa vererek, olayla ilgili şikayette bulunduk." dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe adına Ankara Demetevler'den geldiği bildirilen zarftaki meçhul tozun bulaştığı Başkan Vekili İsa Bor ve başkanın koruma görevlisi Mehmet Atak, Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

MEKTUBU GÖNDEREN "LAZ DİRENÇ"

Mektup için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Tekçe, çıkışta yaptığı açıklamada, "Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip, savcılığa gelerek zarfı tutanakla aldılar. Kriminal incelenmesi için zarf ya Diyarbakır'a ya da başka bir yere gönderilecek. Zarfın üzerinde 'Laz Direnç' şeklinde bir yazı var. Zarfın içinde toz zerrecikleri ile ayrı bir kağıtta da hakaret dolu sözler var. Mektup benim adıma gelmiş. Ne olduğunu bilmiyoruz. Zarf Ankara Demetevler'den gelmiş. Olay yargıya intikal etmiş. Benim birşey söylemem doğru olmaz. Bazı basın mensupları beni arıyor. (Size şarbonlu bir zarf gelmiş) diyorlar. Bunu şimdi söylemek mantıklı olmaz, doğru da değildir. Umarız ki hiç birşey değildir. Bunun ne olduğuna biz karar veremeyiz. Ancak incelendikten sonra ortaya çıkar. Zehirlenen arkadaşlarımızın göz yaşarması olmuş. Her ihtimale karşı hastaneye gönderdik." diye konuştu.