BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  MEDYA

Gülay Göktürk'ten şok karar! Kimse bunu beklemiyordu

Akşam Gazetesi'nden gönderilen "Gülay Göktürk nerede yazacak?" diye beklerken Gülay Göktürk'ten beklenmedik bir karar geldi.

Abone ol

Medya dünyasına gündeme bomba gibi düşen Gülay Göktürk'ün Akşam gazetesinden gönderilmesi haberlerinin ardından Göktürk'ün Serhat Albayrak'ın teklifine ne diyeceği merak konusuydu.

Gazeteciler.com'un edindiği bilgiye göre Gülay Göktürk, Serhat Albayrak'ın Turkuaz Medya'nın kapılarını sonuna kadar açmasına rağmen, teklifi kabul etmedi.

ARTIK YAZMAYACAK!

Gülay Göktürk, "yıllardır bu halka diyeceğim herşeyi dedim, artık profesyonel yazarlık hayatıma son veriyorum" diyerek, bir daha köşe yazarlığı yapmayacağını söyledi. 

GÜLAY GÖKTÜRK AKŞAM'DAN NEDEN KOVULDU?

Gülay Göktürk'ün 9 Ocak'ta kaleme aldığı ve kovulmasına sebep olan o yazı "Başkanlık bu pespayeliği de 'düzeltir' mi?" başlığını taşıyordu.

Olay yazıda Gülay Göktürk Etyen Mahçupyan ile Yiğit Bulut arasındaki 'faiz' tartışmasına dahil olarak Mahçupyan'a destek vermiş ve Bulut'un cevabı için 'pespayelik' ifadesini kullanmıştı. Gülay Göktürk'ün bu yazısı gündemde oldukça geniş yer tutmuştu.

Bu yazıdan sonra Akşam yönetimi Gülay Göktürk'ün yazılarına son verip liberal yazara kapıyı gösterdi.

SERHAT ALBAYRAK'TAN TEKLİF GİTTİ


Gülay Göktürk'ün kovulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu iddiaları ortaya atılınca Nagehan Alçı, Gülay Göktürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Serhat Albayrak tarafından kovulduğu haberlerini yalanlayarak Göktürk'ün 28 Şubat darbesinde, AK Parti kapatma davasında ve 17-25 Aralık operasyonlarında AK Parti'den yana olduğunu belirtmişti.

 
" Bırakın kovdurmayı, Gülay Göktürk’e sahip çıkan isim Serhat Albayrak" diyen Alçı,  yazısında hatta Serhat Albayrak'ın Turkuaz Medya'nın kapılarını Gülay Göktürk'e açtığını, yazarlık teklifi götürdüğünü söylemişti.