BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Kanuni'yi ağlatan olay Cizre'de gerçek oldu

Osmanlı'da en uzun süre tahtta kalan padişah Kanuni Sultan Süleyman'ı ağlatan olay bugün Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçek oldu. Olayı öğrenince gözyaşlarınızı tutamayacaksınız...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Güneydoğu'da bir çok ilde operasyonlar devam ediyor. TSK düzenlediği başarılı operasyonlarla PKK'ya büyük bir darbe vurdu.

Mehmetçik çok zor şartlarda görevini kusursuz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor.

ÇOK GÜZEL OLAYLAR DA YAŞANIYOR

Güneydoğu'da terör olayları ve gelen şehit haberleri herkesi çok derinden üzse de çok güzel olaylar da yaşanmıyor değil. Bugün Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan bir olay herkesi çok duygulandırdı. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanmış ve Kanuni'yi ağlatan olayın aynısı Cizre'de gerçekleşti.

Kanuni'yi ağlatan olay neydi?

Avrupa hristiyanları, Papa'nın kışkırtması ile bir araya gelip Osmanlı topraklarına saldırmaya teşebbüs edince Kanunî Sultan Süleyman Han, ordusu ile sefere çıkar.

OLAYI DUYAN KANUNİ GÖZYAŞLARINI TUTAMAZ

Ordu, yakıp kavuran o sıcak havada aç susuz hedefine ilerlerken, bir üzüm bağının içinden geçilir. Askerlerden biri dayanamayıp, sahibinin haberi olmadan bir salkım üzüm koparır, üzümün yerine de bir kese para bırakır. Bu olayla ilgili bazı gelişmeler yaşanır ve olay Kanuni'nin kulağına gider. Olayın aslını öğrenen Kanun Sultan Süleyman gözyaşlarını tutamaz. İşte buna benzer bir olay bugün Cizre'de yaşandı. Zamanlar farklı olsa da Mehmetçik'in hasasiyeti hep aynı...

MEHMETÇİK'TEN 'HAKKINIZI HELAL EDİN' NOTU!

Cizre'de perasyona katılan Bolu 2. Dağ Komando Tugayından askerler, Cizre ilçesindeki Yafes Mahallesi'nde el yapımı patlayıcılardan arındırdıkları sokakta kendilerine dağıtılan kumanyaları, terk edilen bir evde yedi.

EVİNİZDE YEMEK YEDİK PARASINI BIRAKTIK

Askerler, eve bir miktar para ve "Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Cizre halkını seviyoruz. Buraya ülkemizin bölünmez bütünlüğünün devamını sağlamak, sizlere tekrar barış ve huzur dolu bir ortam getirmek için geldik ve evinizde bir süre misafir olarak kaldık. Bazı malzemelerinizi kullandık. Belki bıraktığımız para karşılamaz ama üzerimizde bu kadar vardı. Hakkınızı helal edin" yazılı not bıraktı.