BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  GÜNCEL

Ergüder Yoldaş vefat etti eski karısı bakın kimdir?

Müzisyen ve besteci Ergüder Yoldaş yaşamını yitirdi. Peki Ergüder Yoldaş kimdir en ünlü şarkısı neydi? Nur Yoldaş ile olan evliliği nasıl bitti Büyükada'da niye sokaklarda yaşadı?

Abone ol

İZMİR'de tedavi gören besteci Ergüder Yoldaş, bu sabah hayatını kaybetti. Ergüder Yoldaş'ı Türk halkı Sultan-ı Yegah şarkısı ile tanıdı.

77 yaşındaki Ergüder Yoldaş uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. 3 çocuk babası Ergüder Yoldaş'ın cenazesi İzmir'de toprağa verilecek.

ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR? NUR YOLDAŞ İLE EVLİLİĞİ

Ergüder Yoldaş 1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlendi. 70 ve 80'li yılların çok önemli bestecisi olan Ergüder Yoldaş, Türk pop müziğine "Sultan-ı Yegah" gibi bir başyapıt armağan etti.

Ergüder Yoldaş'ın Nur Yoldaş ile olan evliliğinin bitişi kariyerini de tüketti.

80'lerde makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri alan Ergüder Yoldaş, İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981'de bestelediği ve eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı.

ALBÜM BAŞARISI  OLDU EVLİLİK BİTTİ

Ergüder Yoldaş ile Nur Yoldaş çiftinin evliliklerini birlikte kurdukları Workshop Plakçılıktan 1983'te yayınlanan "Elde Var Hüzün" isimli albüm bitirdi. Nur Yoldaş albümden bekledikleri ticari başarıyı elde edemeyince Ergüder Yoldaş'tan boşandı.

BÜYÜKADA'DA SOKAKTA YAŞIYORDU

Ergüder Yoldaş boşanmasından sonra uzun yıllar gözden ırak oldu. 1991 yılında kamuoyuna İstanbul Büyükada'dan çöp adam olarak yansıdı. Ünlü sanatçının zirveden sokağa uzanan yaşamı ibretlikti.

Ergüder Yoldaş'ın Büyükada'da neden sokakta yaşadığını kimse çözemedi. Zira ne alkolikti ne de deli.. "Ben kendi hayatımdan sorumluyum, yaşadığım hayat ise kimseyi ilgilendirmez benim dışımda" demiş başka bir izahat getirmemişti.

Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.