BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  POLİTİKA

Gül sona eren açlık greviyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sona eren açlık grevleri ile ilgili konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, "siyasi ve demokratik yollarla halledilebilecek meselelerde, açlık grevlerinin bir yol olmadığını daha öncede söyledim. Bu da bitti ve bende memnuniyetimi ifade etmek isterim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı toplantı ve imza törenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında dün sonaeren cezaevlerindeki açklık grevleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açlık grevlerinin bitmesinde memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

NE KADAR ŞİDDET VE KAN OLURSA ÇÖZÜM ZORLAŞIR

"Siyasi ve demokratik yollarla halledilecek konulardır bunlar, konuşarak halledilecek, kesinlikle şiddete başvurulmadan halledilecek konulardır bunlar.

Ne kadar çok şiddet, ne kadar çok silah ve kan olursa, bu meselelerin çözümüde zorlaşır. Türkiye'de en aykırı düşüncelerinzi bile ifade edebilirsiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ki tartışmaları konuşmaları takip ettiğinizde, 'bunlar Türkiye'de mi konuşuluyor?' diye hayret edebilirsiniz. Böyle bir ortam varken başka yollar kesinlikle meşru değildir. O bakımdan bunda sonra daha çok konuşarak, bir araya gelerek problemlerimizi halledeceğimize inanıyorum."