BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski Mit'çiden bomba Öcalan kehaneti

Eski MİT mensubu Mahir Kaynak Darbe Komisyonu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı...

Abone ol

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Eski MİT mensubu Mahir Kaynak'ı dinledi. Kaynak, komisyona verdiği ifadede çarpıcı açıklamalar yaptı. "Öcalan Türkiye devletine karşı değil. Öyle ya da böyle göreceksiniz Öcalan'ı çıkaracaklar" diyen Kaynak Bingöl'de öldürülen 33 erin de PKK eylemi olmadığını söyledi. Türkiye'de istihbarat diye bir şey olmadığını da dile getiren kaynak, derin devletle ilgili de ilginç açıklamalrda bulundu.

İşte Mahir Kaynak'ın o açıklamaları:

33 ERİ PKK ÖLDÜRMEDİ

Birçok gizli servis PKK adını kullanıyor, amaçları Türklerle Kürtleri birbirine karşı hale getirmek. 33 erin öldürülmesi PKK eylemi değil. Bingöl Kürtlerin olmadığı bölge. Orada 300 adam eylem yapacak, bir tanesinin bile izi bulunmayacak! Mümkün mü!"

ASKER DEVLETİ NASIL KORUYACAĞINI BİLMİYOR

Askerler devletin nasıl korunacağını bilmiyor. Onlara demişler ki 4 düşman var; gerici, komünist, Kürt, türkmenler hatta solcular. Bunu arıyor karşısında. Bizim istihbaratı da hiç tutmuyorum. Bir sürü oyun oynandı, hiçbirisi engellenemedi. Bizim istihbaratçılar gidiyor 'şu adam sağcı', 'şu adam dinci'... Bu Türkiye'nin zaafıdır.

Demirel şikayet ederdi 'darbelerden haber vermezlerdi, Angola'dan anlatırlardı' derdi doğrudur. Ben Türkiye'de istihbarat olduğuna inanmıyorum.

HER ÜLKEYE BİR DERİN DEVLET LAZIMDIR

Türkiye'de "derin devlet" kavramını ilk kullanan kişi olan kaynak, derin devlet sorularını da yanıtladı:

" Derin devlet, ülkeye bağlı olan insanlardır. Türkiye'de derin devlet yok çünkü herkes diğerleri tarafından tayin ediliyor, yönlendiriliyor. Türkiye'nin problemlerinin bir kısmı böyle bir yapının olmamasından kaynaklanıyor. Her ülkeye derin devlet lazımdır."