BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Memecan o karikatürün arkasında!

Açlık grevleriyle ilgili çizdiği karikatür eleştiri oklarına hedef olsa da Salih Memecan o karikatürün arkasında!

Abone ol

H.Kübra Kocaoğlu
İNTERNETHABER / ANKARA

Salih Memecan'ın açlık grevleriyle ilgili yaptığı karikatür bir çok kesimden tepki aldı. Sosyal medyada da çok konuşulan bu karikatür üzerine en son Balçiçek İlter'in programına konuk olan Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes açtı ağzını yumdu gözünü. Serbes, "Başbakanı güldürmek için çiziyor... On yıl sonra bu karikatürden utanacak!" diyerek Salih Memecan'ı eleştirdi. Bütün bu eleştirilerin ardından sessizliğini İNTERNETHABER'e bozan Salih Memecan "Başbakan'ı güldürmek gibi bir derdim yok" derken karikatürünün de sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi.


Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes için "Karikatürü anlamamış, anlasa öyle konuşmaz." diyen Salih Memecan açlık grevleriyle ilgili karikatürünü şöyle savundu: "Eleştirdiğim şey ölüm oruçlarını desteklenin yanlış olduğuydu. Bunu vurguladım. Birileri açlık grevi yaparken açlık grevlerini destekleyenler de bunu kutluyor. Bence çok akıllı bir karikatür.

Bu karikatür en makul karikatürlerden biri. Ölüm oruçları gibi bir şeyi desteklemiyorum. O zaman hiç mi siyaset yapmayalım, köşe yazmayalım, fikirlerimizi savunmayalım? Yatıralım birilerini ölüm oruçlarına istediğimiz olsun. Böyle bir şey yok!

İŞLERİNE GELMİYOR!

Memecan'ın "Başbakanı güldürmek için çiziyor" sözlerine cevabı ise;
"Başbakanı güldürmek gibi bir derdim yok başbakan okur mu okumaz mı onu düşüneceğim. Bu çok normal siyasi olarak düşünmediği için karikatürü beğenmemiş, yalaka diyorlar. Yoo sadece işlerine gelmiyor." oldu.

Bir karikatürist daha önce çizdiği bir karikatürden dolayı utanabilir mi?

Bir karikatüristin yıllar sonra çizdiği bir karikatürü onaylamamasının doğal olduğunu düşünen Salih Memecan "Fikri değişiyor insanların, bundan 30 yıl önce çizdiğim karikatürlere bakıp "hay Allah o zaman böyle mi düşünüyormuşum" diyebiliyor." dedi.


"Peki bu karikatür için de bu söz konusu olabilir mi?" sorumuza ise "Bu karikatür için böyle düşüneceğimi hiç asla düşünmüyorum." diyerek cevap verdi.