BIST 10.702
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,82
HABER /  POLİTİKA

Gül Orduya sahip çıktı!

TSK'nın en gizli birimi günlerdir aranıyor. Cumhurbaşkanı bu aramaya ilişkin fikrini açıkladı. TSK'ya sahip çıktı.

Abone ol

Abdullah Gül Karargahtaki aramalara ilişkin ilk kez konuştu. Sağduyu çağrısında bulundu ve orduya sahip çıktı. Gül'ün açıklamasının tonu sakinleştiriydi ancak bir o kadar da akla davet ediyordu: Gül TSK ile ilgili ''tasvip etmediği yazılar çıktığını'' ifade ederek, ''Kurumları haksız yere yıpratmayın'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda başta sanatçılar olmak üzere konuklarla sohbet eden Gül, daha sonra gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

HUKUK UYGULANIYOR

Gül, gazetecilerin, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki arama ve bu kapsamdaki soruşturma sürecine ilişkin soruları üzerine şöyle konuştu:

''Devletin yatak odasına girildi', 'kozmik sırlar var' şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Ortada mevcut bir durum var, kanunlar var... 'Adaptasyon' derken bunu diyorum. Hukuk uygulanıyor. Hukukumuza herkes riayet edecek.

TSK'YA ÖLÇÜSÜZ YAKIŞTIRMALAR YAPILIYOR! YANLIŞ!

Beni rahatsız eden, konuşurken, yazarken üslup kaçırılıyor. Özellikle TSK ile ilgili tasvip etmediğim yazılar çıkıyor. Sanki 'Diyarbakır Emniyet Müdürünü biz vurdurmuşuz' gibi... TSK'ya lüzumsuz, haksız yakıştırmalar yapılıyor; ölçüsüz ve rahatsız edici değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar yanlış şeyler.

KURUMLARI HAKSIZ YERE YIPRATMAYIN

Diğer taraftan hukuk uygulanıyor. Sanki kanunun uygulanmasından rahatsızlık duyuluyor gibi oluyor. Bizim hukuk sistemimiz gelişmiş ülkeler seviyesine getiriliyor. Buna kendimizi adapte etmemiz lazım. Her kurumun içinde yanlış yapanlar çıkar. Kurumları haksız yere yıpratmayın. TSK, emniyet ve istihbaratı haksız yere yıpratmayın. Bunlar yanlış şeyler.''