BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gül Kitabevi'ni yakanların sabıkası şoke etti!

Kırşehir’de, geçen eylülde Gül Kitabevi’nin yakılmasına ilişkin 17 sanığın yargılandığı davada bazı sanıkların suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Kırşehir'de Gül Kitabevi'nin yakılması olayına karışan ve bugün hâkim karşısına çıkan 17 sanıktan 7'sinin sabıka kaydı hayli kabarık çıktı. Sanıkların hırsızlık, uyuşturucu kullanmak, adam yaralama, mala zarar verme, sporda şiddet gibi suçlardan poliste kaydı olduğu tespit edildi. 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 9 Şubat'a erteledi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Kırşehir’de, geçen eylülde Gül Kitabevi’nin yakılmasına ilişkin 6’sı tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada, 6 tutukluğu sanığın tahliye edilmesine ilişkin talep mahkemece oyçokluğuyla reddedildi. Duruşma 9 şubat 2016’ya ertelendi.

Bu arada Gül Kitabevi’ni yakan sanıkların sabıkasının hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. Sanıklardan Tuncay Yalçın’ın hırsızlık, Tuncay Eroğlu’nun tehdit ve uyuşturucu kullanmak; Öner Aslan’ın yaralama ve uyuşturucu kullanmak; Mehmet Emin Kesim’in iki kez uyuşturucu kullanmak, bıçakla yaralamaya teşebbüs, halkın huzur ve sükununu bozmak; Halil Kurt’un halkı kışkırtma, hakaret içeren tezahürat, yaralama ve sporda şiddet; Mehmet Şimşek’in mala zarar vermek ve hırsızlık, Gökhan Hergül’ün de yaralama suçlarından sabıkalı oldukları ortaya çıktı.

"POLİS SEYRETMEYİP MÜDAHALE ETSEYDİ KIRŞEHİR YANMAZDI"

Bu arada, tutuklu sanıklardan Öner Aslan’ın eşi Ayşe Aslan, polis müdahale etmediği için olayların meydana geldiğini ve büyüdüğünü savunarak, “Polisler hiçbir müdahalede bulunmadı. Olan biteni seyrettiler. Biber gazları da mı yoktu. Polisler müdahale etseydi bu sorun olmazdı, Kırşehir yanmazdı, komşularımıza zarar gelmezdi” dedi.

SANIKLARDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Öte yandan tutuklu sanıklar duruşmada, ‘şehitlerin yol açtığı üzüntü nedeniyle ve galeyana gelerek’ yürüyüşe ve saldırıya katıldıklarını söylediler. Bir sanık, yanmakta olan kitabevi sahiplerinin elle ve sözle taciz etmesi nedeniyle dükkana girip içeriye hasar verdiğini savundu. Bunun üzerine, “Nasıl taciz ettiler?” diye soruldu. Saldırgan da “Elini sallayarak, ‘Ne oluyor, ne yapıyorsunuz?’ dedi” yanıtını verdi.