BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te Oryantiring Yarışması düzenlendi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü kapsamında “Kurtuluş Kupası Oryantiring Yarışması” düzenledi.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği yarışma, Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

32 okuldan 717 sporcu katıldığı yarışmada, sporcuların ellerindeki haritalarla yön bulmak için sağa sola kaçışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Merkezinde Spor Uzmanı Esat Yılmaz, yaptığı açıklamada, oryantiring sporunun harita üzerinde hedefleri bulmaya yönelik bir oyun olduğunu söyledi.

Oryantiring sporunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

Haritadaki hedefleri tamamladıktan sonra, sonuca ulaşılmaya çalışılan bir spor oyundur. Bu spor uygulaması, Avrupa’da birçok şehirde, şehirlerin ve tarihi mekanların tanıtılmasıyla ilgili, bir alan olarak da kullanılıyor. Biz de yaklaşık 6 yıldır 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü kapsamında bu sporu uyguluyoruz. Herhangi bir yaş kriterimiz yok, ilkokul, ortaokul, lise ve 18 artı olmak üzere birçok yaş grubunda sporcu burada bizimle yarışabilir.”

Belediyenin web sitesi üzerinde başvuruların yapıldığını belirten Yılmaz, her sporcunun elinde bir yüzük olduğunu ve bunun yarışmanın başlangıç noktasında kurulan sisteme okutulduğunu aktardı.

Harita üzerindeki bütün noktaları ellerindeki yüzüğü okuttuklarını dile getiren Yılmaz, “Çıkış noktasından dolaşıp finish noktasına kadar elindeki haritalarla yön bulmaya çalışıyorlar. Bu sürede toplam sistemin içerinde katettikleri yol ve süre baz alınarak, dereceler belirleniyor. Her yaş grubuna göre dereceler belirlenip ona göre ödül sistemi uygulanılıyor” dedi.

Yılmaz, yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerinin 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü kapsamında düzenlenecek “Kurtuluş koşusunun” ardından yapılacak ödül töreninde verileceğini kaydetti.