BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,33
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK'yı silecek büyük operasyon

DİYARBAKIR'da çok büyük bir PKK operasyonu başlıyor. PKK'yı mahalle mahalle söküp atacak operasyon için kent dışına asker yığıldı. Son yılların en büyük operasyonunun yarın başlayacağı konuşuluyor.

Abone ol

DİYARBAKIR son 10 yılın en büyük terör operasyonuna sahne olacak. TSK tüm hazırlıkları yaptı. Gelen haberlere göre büyük temizlik operasyonuna akşam sabah start verilecek.

Dağ kadrosunun devre dışı kaldığı kış ayları PKK'nın şehir yapılanmasının temizlenmesi için fırsata çevrilecek. Bunun için de bölgede çok büyük askeri operasyonlar planlandı.

Cizre ve Silopi'deki operasyonun asıl önemli kısmı Diyarbakır'da yapılacak. Bu operasyon için kent dışına asker konuşlandırıldı. Bölgeye de son yılların en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştirildi. Özel timler ve jandarma komandolarının kent dışında operasyon için hazır bekletildiği bildiriliyor.

MAHALLE MAHALLE TEMİZLİK

Diyarbakır'daki büyük operasyona Sur'dan başlanacak. Son dönemlerde sıkça olaylarla gündeme gelen Sur sokak sokak terör örgütünden temizlenecek. Operasyon Diyarbakır geneline yayılacak ve mahalleler örgüt üyelerinden temizlenene kadar adım adım sürecek.

PKK ŞEHİR YAPILANMASI BİTİRİLECEK

Temizlenen mahallelere karakollar kurulacak ve PKK'nın şehir yapılanmasına bir daha nefes aldırılmayacak. Mart ayından önce tamamlanması planlanan büyük operasyonun akşam - sabah başlayacağı söyleniyor. PKK'nın dağ kadrosunun müdahale etme şansı olmadan kent yapılanmasının bitirilmesi hedefleniyor.