BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Star Wars Güç uyanıyor! Eleştirmenler ne dedi?

Star Wars serisinin son filmi Güç Uyanıyor filminin galası yapıldı. 17 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek olan Star Wars için yapılan yorumlar bakın nasıl oldu?

Abone ol

Star Wars (Yıldız Savaşları) filmlerinin sonuncusu Güç Uyanıyor'un heyecanla beklenen galası dün gece Los Angeles'da yapıldı.

Filmin ilk üçlemesinin yıldızları Harrison Ford, Mark Hamill ve Carrie Fisher ile John Boyega ve Daisy Ridley gibi yeni oyuncular galada biraraya geldi.

Güvenlik çok sıkı tutuldu. Çantalar arandı, metal dedektörleri kullanıldı.

STAR WARS GÜÇ UYANIYOR SENARYOSU

Filmin senaryosu büyük bir sır gibi gizli tutuluyor ve galayı izleyen medyaya Çarşamba gününe kadar bir şey yazmamaları için uyarı yapıldı.

Ama yine de sosyal medya çağında gizlilik kolay değil. Twitter'da galayı izleyenlerden, kısa da olsa bazı yorumlar vardı.

STAR WARS SON FİLM NASIL?

Buzzfeed'in sinema eleştirmeni Adam B Vary mesajında "Rahat olun. Güç Uyanıyor yüzde 100 Star Wars olmuş" yazdı.

LA Times'ın eleştirmeni Rebecca Keegan da "Hikaye, karakterler, tasarım, mizah - Star Wars hayranları, bu tam beklediğiniz film" dedi.

Hollywood Reporter ve Billboard'un yayın yönetmeni Matthew Belloni, imparatorluk askerleri stormtrooperlar kırmızı halıda yürümeye başladığında halıya atlamayı başaran bir adamın güvenlik tarafından yakalanıp çıkarıldığını söyledi.

Dünkü galada kırmızı halıda eski ve yeni yıldızlara Stormtrooperlarla robotlar C-3PO ve R2D2 da katıldılar.

Çoğu filmin kahramanlarının kostümlerine bürünmüş Star Wars sevenler günlerdir filmin yıldızlarını bir kaç saniye görebilmek için Los Angeles'da galanın yapıldığı üç mekanın önünde kamp kurmuş vaziyetteydi.

Uzunluğu bir kilometreye yaklaşan ve Hollywood bulvarı boyunca uzanan kırmızı halının üzeri tenteyle kaplanmıştı.

Gala üç sinemada yapıldı ve 4 bin civarında davetli tarafından izlendi.

Film genel gösterime 17 Aralık Perşembe günü giriyor.