BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Gedikli: 'Türkiye bir basamak daha yukarı çıkacak'

"AK Parti reformları hayata geçmeye başladığında sosyal ve ekonomik alanda Türkiye’nin bir basamak daha yukarı çıkacak" diyen Gedikli "bunu hep beraber göreceğiz" diye ekledi.

Abone ol

AK Parti kurucu üye ve MKYK üyesi Dr. Bülent Gedikli, "AK Parti reformları hayata geçmeye başladığında sosyal ve ekonomik alanda Türkiye’nin bir basamak daha yukarı çıkacağını hep beraber göreceğiz" dedi.

Gedikli yaptığı yazılı açıklamada, "Moody’s ’İç sorunların döviz kuru ve finansal piyasalardaki istikrarsızlığı arttırdığı Brezilya, Rusya, Türkiye ve kısmen Güney Afrika, büyük gelişen ekonomiler arasında en çok etkilenmesi muhtemel ülkeleri oluşturuyor. Bu ülkelerin büyümeyi sürdürmek ve dış şoklardan korunmak için kullanabilecekleri politikalar sınırlı’ dedi ve aslında faizi arttırın demeye çalışmışlar, bunu da her zamanki gibi muğlak ifadeler kullanarak yapmışlar" ifadesini kullandı.

Verilere bakarak değerlendirme yaptıklarını kaydeden Gedikli, şunları dedi:
"Türkiye’yi bir sepetin içine koyulup toptancı zihniyetle değerlendirmesi yanlış. Temmuz - Eylül döneminde Gayri Safi Milli Hasıladaki yüzde 4’lük büyüme oranı, 2014’ün ilk çeyreğindeki yüzde 5,1’lik büyümeden bu yana yakalanan en hızlı büyüme oldu. Bu ne demek üst üste 24 çeyrek büyüyen bir Türkiye’den bahsediyoruz demektir. Ayrıca yine bu kuruluşların ekonomistlerinin beklentileri yüzde 2.8-3.00 idi. Türkiye için en az yüzde 5 büyüme şart bunu yıllardır söylüyorum ancak küresel şartları göz önüne aldığımızda Türkiye ekonomisi önümüzdeki yıllar için bölgesinde ve dünyada umut verici. Özellikle özel sanayi sektörünü oluşturan faaliyetlerin toplam katma değerinin yüzde 1,5 artmış olması,Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,8 artarak 17 milyar 598 milyon TL olarak gerçekleşmesi ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payının yüzde 1,01 e varması ve bu rakamlarda savunma sektörünün ağırlığının olması büyümenin kalitesini ve gelecek için neden umutlu olmamız gerektiğini ortaya koyuyor."

"AK Parti reformları hayata geçmeye başladığında sosyal ve ekonomik alanda Türkiye’nin bir basamak daha yukarı çıkacağını hep beraber göreceğiz" diyen Gedikli şunları kaydetti:

"1 Kasım’dan önce AK Parti’nin oy oranları ile ilgili kahinlik yapanların ekonomi konusunda da tutmayan tahminler ile toto oynadığını görüyoruz. FED’in faiz artışının agresif olacağını düşünmüyorum çünkü ABD ekonomisi için koydukları hedefleri henüz yakalayabilmiş değiller kaldı ki Türkiye bu konuda gerekli önlemleri ve yapısal reformları hayata geçiriyor. AK Parti dalgalı dönemlerde gemiyi sağ salim kıyıya hep ulaştırdı. 2008’den beri bitmeyen bir küresel kriz var ve sürekli küçülen dünya ekonomisi içinde Türkiye içeride ve bölgedeki sorunlarla uğraşıp bir taraftan mültecilere kol kanat gerdi. 1 yıl içinde 2 seçim yaşadık hepsinin ötesinde terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Tüm bunlara karşın büyüyeceğiz reform yapacağız mali disiplinden ödün vermeyeceğiz diyebiliyoruz. Yeni anayasa yapacağız, sistemi daha kaliteli ve çarkları daha hızlı döner hale getireceğiz. Başkanlık dahil her şeyi konuşacağız. Türkiye’nin istikrarına göz dikenlerin bu ajandaya engel olmak için her şeyi yaptığını görüyorsunuz. İçeride ve dışarda yabancı ülke temsilcisi gibi konuşan muhalefet parti milletvekillerinden bahsediyorum sadece onlar değil tabi ki birde hendek partisi ve destekçileri var. İşte tam da bu nedenle başkanlığı ısrarla konuşmalıyız."