BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin'den kritik ABD görüşmesi sonrası ilk mesaj!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve ABD'nin en zor krizlere çözüm yolu aradığını söyledi.

Abone ol

Kremlin Sarayı’nda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi kabul eden Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, tokalaşma sırasında “Biliyorsunuz. Sizinle günümüzde karmaşık hâl alan kriz düğümlerine çözüm arıyoruz. Bizim bakan Lavrov sabah sizin getirdiğiniz teklifleri bana iletti. Şimdi oturup onları görüşelim” dedi.

Putin’e sıcak kabul için teşekkür eden Kerry ise “ABD ile Rusya, ileri adım atılabilmesi için çok şey yapabilir. Özellikle Suriye krizi konusunda Viyana’da aldığımız kararlar doğrultusunda çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

Bu arada Kerry ile birlikte Kremlin Sarayı’na oldukça bitkin ve yorgun halde gelen Sergey Lavrov’u gören Putin, “Sizin mekik gibi bir yerden diğerine taşınmanızı takip etmekte artık güçlük çekiyoruz. Sizin gidip bir güzel dinlenmeniz lazım” diye espri yaptı.

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre Putin şu şekilde devam etti:

"Bugün iki ülkenin dışişleri bakanları Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda görüştüler. Bakan Lavrov bana ABD'nin tekliflerini ve biraz daha üzerinde durulması gereken bazı konuları detaylı bir şekilde anlattı. Sizin ile (Kerry ile) bir araya gelme ve görüşme fırsatı yakaladığımız için çok memnunum."

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında ABD'nin Rusya'ya işbirliği için minnettar olduğunu dile getirdi.