BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Gül hediye kabul etmedi, bakın ne yaptı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı ziyaretinde verilen hediyeleri kabul etmediği için 38 öğrenciye burs verildi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 yıl sonra Çankırı’ya giden ilk cumhurbaşkanı olarak Valilik önünde ve Belediye Meydanında coşkuyla karşılandı. Gül ziyaretlerinde hediye kabul etmediği için Çankırı Valisi Vahdettin Özcan 38 öğrenciye burs temin edildiğini, ayrıca Gül’ün ziyareti anısına Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 5 bin ağaç dikildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı Valiliği önünde ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde 'Halkın Cumhurbaşkanı Hoşgeldiniz', 'Gönlümüzde Güller Açtı', 'Cumhurun gerçek temsilcisi hoş geldin' yazılı dövizlerle karşılandı. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı AK Partili İrfan Dinç ve protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yağmur altında kendisini bekleyenleri selamladı. Karşılamada Kore ve Kıbrıs gazileri ile şehit aileleri de hazır bulundu. Gül, gazilerle şehitlere yakın ilgi gösterdi.

abdullahgül.jpg

Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişinden önce Çankırı Valiliği'nin önüne ilaçlama makinesiyle gül suyu sıkıldı, Gül'ün gelişi sırasında da başından aşağı gül yaprakları atıldı.

38 ÖĞRENCİYE BURS

Yağan yağmur nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankırı Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Çankırı Kalesi programı iptal edildi. 28 yıl sonra cumhurbaşkanını gören Çankırılılar şehirde binaları Türk Bayrakları ile donattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretlerinde hediye kabul etmediği için Çankırı Valisi Vahdettin Özcan 38 öğrenciye burs temin edildiğini, ayrıca Gül’ün ziyareti anısına Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 5 bin ağaç dikildiğini söyledi. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Gül’ün belediyeyi ziyaretinde 2 bin öğrenciye 100’er liralık giyim yardımı yapılacağını, yine Cumhurbaşkanı Gül anısına 5 ayrı noktada 100 bin fidan dikileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı ve milletvekili olduğu dönemlerde geldiği Çankırı'yı cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, “Bazen Ankara'ya çok yakın olmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Her zaman rahat gidebiliriz dediğimiz için belki biraz gecikmiş oldu ama bu gelişimde, Ankara'dan buraya gelene kadar bir çok şeyin değiştiğini görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.