BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çaresiz babanın şoke olduğu an

Terör örgütü DHKP-C'ye katılan oğlunu kurtarmak için çırpınan babanın hikayesi, Akşam gazetesinin manşetindeydi.

Abone ol

Oğlunun canlı bomba olmaması için her gün dua eden İsmail Ercan, geçtiğimiz günlerde DHKP-C'yi terkettiği için Asuman Akça'yı vuran tetikçi ile yüz yüze geldi.

İsmail Ercan her gün ölüp ölüp diriliyor. 18 yaşındaki oğlu Berk, DHKP-C'ye katıldı, kurtarmak için çırpınıp duruyor ama nafile. Kendisi de hasta üstelik. Kalbi, şekeri ve tansiyonu var.

Ercan'ın günleri oğlunun katil olacağı ya da öldürüleceği endişesiyle geçiyor. Babanın dramı bugün Akşam gazetesinin

"HASTA OLMASAN KAFANA BURADA SIKARDIK"

Oğluyla görüşmek için en son Ağustos ayında Okmeydanı'nda örgütün binasına gitti. Acılı baba sonrasını böyle anlatıyor:

"Okmeydanı'ndaki binaya gittim. İlk gün göstermediler, 'yok' dediler. İkinci gün yine gittim, 'Görüşmek istemiyor' dediler. Kaldırımda 2 saat oturdum. Birisi geldi. S.A.'ydı. Parka çağırdı. Örgüt sorumlusu kız ve 3 erkek de geldi. S.A. üzerimi aradı. 'Polis işbirlikçisisin, dinleme cihazı, silah vardır' dedi. Saldırdılar. S.A. 'Yarım adam, hasta adam olmasan kafana burada sıkardık' diyordu. Ciddi olduğunu suikastçı olduğunu öğrenince anladım. Kalp rahatsızlığım, tansiyon ve şekerim var. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Emniyette resimlerden teşhis ettim. Birini edememiştim. Onu da canlı bomba cenazesinde TV'de gördüm."

DERNEK KURMUŞ

Ercan'ın tartıştığı isim 2 ay sonra DHKP-C'nin önde gelen isimlerinden Asuman Akça'yı infaz etti. Oğlunun 2 yıl önce kandırıldığını söyleyen baba, 'Terör Mağduru Aileler Derneği'ni kurmuş. 

BİR BABA İÇİN EN KÖTÜSÜ

Oğlum ne olaçak diye soran baba, sözlerine şöyle devam ediyor:

Bu kişiler DHKP-C'nin vurucu timleri. Oğlum da S.A. ile aynı çizgide olduğu ve beyni yıkandığı için her an birini infaz edebileceği, canlı bomba olabileceği korkusuna kapıldım. Bir baba için en kötüsü. Oğluma, S.A.'nın yakalandıktan sonra pişman olduğunu, Asuman'ın 50 yaşına kadar örgüte hizmet ettiğini ve örgütten ayrıldığı için infaz edildiğini anlatmak isterdim.'