BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Fatma Şahin o istifayı sert eleştirdi!

Fatma Şahin'e ettiği iltifat sonrası istifa etmeye zorlanan CHP'li Yüksel Çavuşoğlu ve Bakan Şahin ilk açıklamalarını twitter hesaplarından yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e övgüsünün ardından partisi tarafından istifaya zorlanmıştı. Yüksel Çavuşoğlu'nun istifasının ardından Fatma Şahin twitter hesabından "Sayın Başkan’la ilgili tasarrufu da, o kararı verenlerin vicdanlarına bırakıyorum" dedi.

ekran-resmi-2012-11-08,-11.56.47.png

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, ‘Kadın Hakları için 30 Yıllık Çaba' konulu konferansa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i “Sizi seviyor ve beğeniyorum. Keşke siz başkan olsanız. Başkan olmanızı isterim. Kadınlara bakış açınız çok güzel” şeklinde övmüştü.

Bu çıkıştan rahatsız olan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Çavuşoğlu'nu istifaya zorlamıştı.Çavuşoğlu, iki saatlik toplantı sonrası görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Olaydan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Yüksel Çavuşoğlu olayla ilgili açıklamalarını twitter hesaplarından paylaştı.

CHP'NİN VİCDANINA BIRAKIYORUM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin twitter hesabından "CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Sn. Yüksel Çavuşoğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. " diyerek bu açıklamaları yaptı.

"Dün bu olayı duyar duymaz kendisini arayarak konuştum ve üzüntülerimi ilettim. Bizlerin partileri ve dünya görüşleri farklı olabilir. Bu bizim insan olarak birbirimizi sevmemize, beğenmemize ve bunu ifade etmemize engel değil diye düşünüyorum. Hayırda ve iyi şeylerde yarışarak da rekabeti yönetebiliriz. Sevgi ve barış dilini güçlendirmek en önemli insani vazifemiz. Bunu geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sayın Başkan’la ilgili tasarrufu da, o kararı verenlerin vicdanlarına bırakıyorum. "

O PARTİYE YILLARIMI VERDİM

İstifa ettikten sonra ilk kez açıklama yapan Çavuşoğlu partisini bu sözlerle eleştirdi:

Bu durumu twitter hesabından değerlendiren Çavuşoğlu, büyük bir fedakârlık örneği sergileyip yıllardır CHP'ye hizmet ettiğini dile getirerek, “Yıllarımı verdim Aylin, çocuk doğursam 12 yaşında olurdu. Karda, kışta, sıcakta... Dayak da yedim partim uğruna” ifadelerini kullandı.

ATAMA ŞİKAYET EDECEĞİM

Anıtkabir'e gidip parti yönetimini Atatürk'e şikâyet edeceğini anlatan Çavuşoğlu aynen şunları yazdı:

10 Kasım'da Ankara'dayım, Atama şikâyete gideceğim! Diyeceğim ki; Atam, senin arkandan hiçbir şey yapmadık, yaptıklarını tükettik. Şimdi bir bilen çıkmış bize hükmediyor.

ÇİRKİNLİKLERİ GÖRMEYECEĞİM

Yüksel Çavuşoğlu, görevden ayrılmasının bazılarını sevindirdiğine işaret etti. Çavuşoğlu, “Siyasetin dayanılmaz cazibesi bu, etrafımda oluşan güzel dostlukları görüp çirkinlikleri görmemezlikten geleceğim” yorumunu yaptı.

SENİN GİBİ DÜŞÜNMEYENİ SEVEMEZSİN

Bakan Şahin'e olan sevgisini dile getirdiği için lince maruz kaldığını aktaran Çavuşoğlu, sözlerinden dolayı pişmanlık duymadığını belirterek, şunları kaydetti:

Diyorlar ki, senin gibi düşünmeyenleri sevemezsin! Ama o insanda da iyi olan bir meziyet varsa söylerim kardeşim! Beni ben yapanda bu. Karar verdim; hangi görüş, hangi mezhep, hangi inançta olursa olsun insanları sevmeye devam edeceğim. Değişemem. Ezber bozanlar tarih boyunca hep tepki görmüştür. Ama onlar hep hatırlanır.”