BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Ormanları ormanda görüşüyorlar!

Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nün ülkemizde ilk kez düzenlediği sempozyum Gazelle Resort Otel'de gerçekleşiyor...

Abone ol

Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nün kuruluşunun 60. Yılı'na ilişkin düzenlenen konferans Bolu’da, doğayla iç içe Gazelle Resort Otel’de gerçekleşiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Ormancılık Araştırma Enstitüleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan sempozyum; Ormancılık Enstitüleri kurulduğundan bu yana ülke düzeyinde düzenlenen ilk sempozyum olma özelliğini de taşıyor.

UNUTULMAZ SEMPOZYUM

Ülkemizdeki ilk Ormancılık Araştırma Enstitüsü, “Ormancılık Araştırma İstasyonu” adı ile 1952’de Bolu’da kurulmuştur. Kuruluşunun 60. yılında düzenlenen bu sempozyumun; ilk istasyonun kurulduğu Bolu’da, hem de doğayla iç içe bir meşe ormanında yer alan Gazelle Resort Otel’de düzenlenmesi de sempozyumu ayrıca unutulmaz kılmaktadır.

Ormancılık, günümüzde sadece odun hammaddesi üreten bir sektörden çok daha fazlası olmuştur. Biyolojik çeşitliliği koruyan, su kalitesini artıran bir sektör haline de gelen ormancılıkta karşılaşılan sorunlar, çözümler; sektörde kullanılan yeni teknolojiler sempozyumun ana konularını oluşturuyor. Ormancılıkta biyoteknoloji uygulamalarından tür ve orijin denemelerinin değerlendirilmesine, ormancılık araştırmalarında etikten çeşitli türlerin ıslah çalışmalarına kadar Ormancılık Araştırma Enstitüleri’nin birçok faaliyeti sempozyumda değerlendiriliyor.

Sempozyuma Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Orman Genel Müdür Yardımcıları İsmail Üzmez ve İbrahim Çiftçi, OGM Daire Başkanları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Emekli Müsteşar Turhan Günay, Emekli Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya, Orman Fakültesi Dekanları ve öğretim üyeleri, Orman Bölge Müdürleri, Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürleri, araştırmacılar ve sivil toplum kuruluşları katıldı.