BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  POLİTİKA

Gül domuz gribi aşısı olacak mı?

Domuz gribi aşısı kafaları karıştırdı. Peki Cumhurbaşkanı Gül ne yapacak? Muhabirlerin sorusuna cevap verdi..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül dolaylı yoldan aşı olmayacağını söyledi. Devletin zirvesi aşıdan korktu. Erdoğan'dah sonra Gül de aşı olmayacaklar kervanına katıldı.

Gül bu yöndeki soruya risk grubunda olmadığını ima ederek cevap verdi. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği risk grubu istesine göre Gül aşı olacaklar kategorisinde bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) yeni binasının açılışının ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“RİSK GRUBUNDA MIYIM?”

Cumhurbaşkanı Gül, “domuz gribi” aşısı olup olmayacağını soran gazeteciye, “Risk grubunda mıyım?” karşılığını verdi.

Bir gazetecinin “USAK gibi düşünce kuruluşlarının düşüncelerini devletin dinleyip dinlemeyeceği” yönündeki sorusu üzerine Gül, “Ben arkadaşları dinledim, dinliyorum da. 'Dinlemiyorum' dese bile devlet, yani bizler, idareciler, yöneticiler 'dinlemiyorum' dese bile inanmayın. Dinliyor herkes. Herkesin evindesiniz. Çaresiz olarak her gün akşam, sabah mecburuz. Elde olmayan birşey” dedi.

RİSK GRUBUNDA KİMLER VAR?

Olası vakalar'' arasından, gebeler, iki yaşın altındakiler, kronik akciğer, kardiyovasküler, hepatik, böbrek, hematolojik, kas ve sinir, metabolik ve AIDS gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalığı bulunanlar, morbid obezler (hastalıklı şişmanlık), 18 yaşın altında olup sürekli aspirin kullanması gereken hastalar ve 65 yaşın üstündekiler ''Ağır Hastalık İçin Risk Grubu'' sayıldı.