BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni (BEÜ) ziyaret etti. <br/>Zonguldak ziyareti kapsamında Garnizon Komutanlığı’nı ziy...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni (BEÜ) ziyaret etti.
Zonguldak ziyareti kapsamında Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve rektör yardımcıları tarafından kapıda karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, okulda öğrenim gören yabancı öğrenciler çiçek takdim etti. Gül, halkı selamladıktan sonra Rektör Özer’in makamına geçti. Burada BEÜ şeref defterini imzalayan Gül, ardından Rektör Özer’den üniversite hakkında bilgi aldı.
Üniversitelerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini taşıyan bu üniversiteyi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Üniversiteler sadece eğitim yuvası değil, aynı zamanda bilim merkezleridir. Üniversiteler bulundukları illerle de, şehirle de çok yakın bir işbirliği içinde olmaları gerekir. İlle bütünleşmesi gerekir zaten, burada çok hassas bir nokta da var. Bulunduğu yerin seviyesine inip orada kalması değil, bulunduğu yerden o seviyeyi alarak daha yükseklere taşıması gerekir. Bütün bu bilgilerini şehrin ilerlemesine, bölgenin gelişimine hep seferber etmeleri gerekiyor” diye konuştu.
(İHA)